Механіко-технологічний факультет: заняття з тактичної медицини для учнів гімназії 179 міста Києва

15 лютого 2023 року
  У світлі жорсткого сьогодення нашої країни, навчальні заклади повинні випрацьовувати стратегію формування, у юнаків і дівчат практичних навичок, з медично-санітарної підготовки та тактичної медицини, що сприяє обізнаності поведінки молодих людей, задля збереження життя, у випадках можливих надзвичайних ситуацій.
  За підтримки деканату механіко-технологічного факультету, 14 лютого 2023 року у гімназії 179 міста Києва, відбулися заняття з тактичної медицини, у рамках спільного заходу «Знання, які рятують життя».
 
  З учнями 10-11 класів працювала доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві НУБіП України, кандидат біологічних наук, тренер-інструктор компанії SAR, координатор групи «Гігієна та здоров’я» Європейського співтовариства з охорони праці (ESOSH) Білько Тамара Олександрівна. Практичний досвід Тамари Олександрівни охоплює всі регіони нашої держави. Неодноразово, професіоналізм тренер-інструктора демонструвався і перед іноземними аудиторіями. Дякуючи організаційним діям керівництва гімназії, зокрема директора Бойко Ірини Львівни, заступника директора з навчально-виховної роботи Кравчук Алли Вікторівни та педагогічних працівників методичного об’єднання природничих дисциплін, учні навчилися користуватися турнікетом, джгутом, робити перев’язку, пізнали правила евакуації постраждалих, засвоїли алгоритми надання першої самостійної допомоги до приїзду швидкої, ознайомились з медичними препаратами, засобами та знаряддями, відпрацювали найбільш можливі види кровотеч та їх зупинення.
 
 
  Варто відзначити, що під час заходу Тамара Олександрівна потужно використовувала наочний матеріал, оклюзійні наліпки, бандажі, кровоспинні засоби та макети травмамену із комплектами травм і накладок, що дало змогу учням відчути застосовування отриманих знань на практиці. За відгуками учнів і працівників гімназії 179, навчання було проведено на високому методичному рівні із залученням сучасних технічних засобів.
 
  Гімназія 179 міста Києва, приносить вдячність доценту, тренеру-інструктору Тамарі Білько та адміністрації механіко-технологічного факультету, за участь в організації і проведенні важливого навчального заходу.
  Чим далі триває війна, тим більшою є потреба орієнтації, в прийомах домедичної допомоги. Ми всі повинні бути впевненими, в елементарній здатності, практично надати допомогу собі і ближньому. Лише спільними діями, згуртувавшись і поширюючи тактичне інструктування – ми здатні рятувати життя і наближати нашу Перемогу. Слава Україні!
 
Ігор Сівак,
заступник декана з навчальної і виховної роботи

механіко-технологічного факультету 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook