Організований початок весняного навчального семестру на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

9 лютого 2023 року
  Складні умови сьогодення внесли свої корективи в звичне життя країни, університету, факультету, в навчання кожного українця. Студенти і викладачі мають докласти максимальних зусиль, щоб в результаті спільної праці країна отримала висококваліфікованих фахівців. Ми прийняли всі виклики, організувалися і якісно виконуємо поставлені завдання. Сповнені надії та віри в краще викладачі та студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК розпочали новий навчальний семестр.
  Перші лекції в другому семестрі поточного року відбулися 6 лютого зі студентами спеціальності «Харчові технології» 1 курсу скороченого терміну навчання та 3  курсу 1, 2  та 3 груп з дисципліни «Технологія м’яса та м’ясних продуктів». Лекцію проводила доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Юлія Крижова.
 
  Тема першої лекції – «Організація переробки ВРХ, ДРХ, свиней та птиці», другої – «Перероблення продуктів забою. Технологія виробництва ковбасних продуктів, напівфабрикатів, консервів». Матеріали лекцій, презентації до них в повному обсязі розміщені на порталі Ельорн, як і методичні вказівки до виконання лабораторних та самостійних робіт. Лектор попередньо розповіла студентам, що включає робоча програма з даної дисципліни, за якими темами передбачені самостійні та лабораторні роботи, про терміни виконання та своєчасне подання на перевірку самостійних та лабораторних робіт для успішного навчання та складання екзамену. Також зі студентами були обговорені питання виконання декількох лабораторних робіт під час  очного навчання для максимального вивчення та практичного засвоєння матеріалу.
 
  Для студентів другого та третього курсів спеціальності 181 «Харчові технології» продовжується вивчення загальнотехнологічних дисциплін, які формують фахові компетентності майбутніх технологів.
  Надзвичайно цікавою є навчальна дисципліна «Технологія полісахаридів та їх застосування в харчовій промисловості», яка дає майбутнім фахівцям можливість науково обґрунтовувати і керувати технологічними процесами застосування полісахаридів в різних галузях харчової промисловості.
 
  Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Анастасія Іванюта  ознайомила студентів з основними завданнями та метою лекції. Зазначила, що студенти мають знати та вміти у результаті вивчення навчальної дисципліни.
 
  "Гарно відпочили і готові плідно працювати», – говорить староста 2 групи  Захар Луб’янко.
  Загалом всі студенти позитивно  налаштовані, мають натхнення навчатися. Ну і звичайно, сподіваються, що зможуть вийти на очне навчання і виконуватимуть дослідження в лабораторіях університету.
  Студенти 2  курсу 2 групи в перший день навчання почали вивчати дисципліну «Фізико-хімічні та біохімічні основи переробки риби». Саме ця дисципліна надає студентам  наукову базу для опанування основних профілюючих  навичок та вмінь.
  Разом з доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Аліною Менчинською розглянули питання біологічних особливостей змін сировини водного походження після вилову; вплив ферментативних та мікробіологічних процесів на молекулярний склад тканини та їх змін у процесі зберігання. Студенти з цікавістю почали опановувати нову дисципліну, проявляли активність, задавали багато запитань.
  Напрочуд легко розпочинати новий навчальний семестр зі студентами, які налаштовані на плідну роботу. Відмінний настрій і готовність отримувати нові знання продемонстрували студенти 2 курсу 1 групи на занятті з дисципліни «Фізико-хімічні та біологічні основи м’яса».
  «Тож нехай кожен день приносить яскраві враження та задоволення від нових відкриттів і звершень» – наголосила доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Валентина Ісраелян.
  Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Оксана Штонда проводила для студентів 2 року скороченого терміну навчання лабораторну роботу з дисципліни «Технологія м'яса та м'ясопродуктів». Тема роботи: “Розрахунок потреб в сировині та кількості готової продукції, допоміжних матеріалів, тари у консервному виробництві». Метою роботи було набуття практичних навичок з вибору асортименту і визначення потреб у сировині під час виробництва консервів.
  Студенти спеціальності 181 “Харчові технології” 4 курсу поринули у світ дисципліни “Промислова екологія в закладах ресторанного господарства” (лектор – доцент Ігор Устименко). Наші бакалаври з першої вступної лекції дізнались про основні визначення, поняття та закони екології; напрями розвитку промислової екології; види забруднення навколишнього середовища; загальну класифікацію шкідливих речовин. Сьогоднішнє заняття слугувало фундаментом для подальшого вивчення майбутніми фахівцями харчової галузі основ раціонального природокористування, сучасних безвідходних технологій та процесів, розробок засобів утилізації відходів, комплексного використання вторинної сировини та енергоресурсів.

  ТОЖ БАЖАЄМО УСІМ УЧАСНИКАМ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ УСПІШНОГО ВЕСНЯНОГО СЕМЕСТРУ, НАТХНЕННЯ В НАВЧАНННІ ТА МИРНОГО НЕБА!!!!

 
Анастасія Іванюта,
доцент кафедри технології м’ясних,

рибних та морепродуктів 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook