Організовано розпочинаємо весняний семестр і готуємось до вступу в магістратуру: установча зустріч із випускним курсом бакалаврів землевпорядників

30 січня 2023 року
  За тиждень початок весняного семестру у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Особливо хвилюючим він буде для цьогорічних бакалаврів 4 курсу. Проте майбутні випускники-бакалаври спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» вже активно готуються до фінального семестру та завершення освітньої програми і розмірковують про вступ до магістратури. З цього приводу у студентів завжди багато питань і переживань. Для роз’яснення особливостей цьогорічної вступної кампанії до магістратури, організованого початку весняного семестру 2022-2023 н.р. керівництвом факультету землевпорядкування 27 січня було організовано онлайн-зустріч із майбутніми випускниками бакалаврами 2023 року.

  На початку зустрічі декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков зосередив увагу учасників відеоконференції на цьогорічній вступній кампанії до магістратури. Наразі можна стверджувати, що Вступна кампанія 2023 буде відрізнятися від минулорічної. Проте, однією з головних умов успішного вступу до магістратури буде успішне завершення навчання в бакалавратурі. А для цього здобувачі мають виконати усі вимоги освітньої програми і навчального плану. Тому головними завданнями для студентів четвертого курсу на перше півріччя мають стати: 1) організований початок весняного семестру з 06 лютого 2023 року; 2) ліквідація академічної заборгованості протягом місяця з початку навчального семестру (до 06 березня 2023 року) для тих здобувачів, які її мають і ще не ліквідували; 3) складання екзаменаційної сесії протягом 22 травня 2023 року – 09 червня 2023 року; 4) підготовка і складання підсумкової атестації з 12 червня 2023 року по 17 червня 2023 року. Поряд з цим потрібно: 1) зареєструвати електронний кабінет вступника; 2) зареєструватися на складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ); 3) посилено готуватися до складання ЄВІ та фахового іспиту.

  Заступник декана з навчальної і виховної роботи Олександр Шевченко ознайомив випускників із процедурою проходження підсумкової атестації. Після успішного складання підсумкової атестації, передбачено випуск і вручення дипломів про здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Також, Олександр Вікторович розповів студентам випускного курсу, яку кафедру й керівника можна обрати для виконання магістерського дослідження.

  Потому заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії Євгенія Кривов’яз поділилася особливостями Вступної кампанії-2023 до магістратури. Проєкт Порядку прийому до закладів вищої освіти підготовлений, пройшов низку обговорень і має свою специфіку. Зокрема, цього року вступники до магістратури складатимуть єдиний вступний іспит (ЄВІ). У ньому будуть два блоки: 1) тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК); 2) тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської). Стосовно тесту з іноземної мови: спочатку буде читання тексту та до нього завдання на розуміння змісту, встановлення відповідностей. Потрібно знати зміст, логіку, ідею тексту, щоб успішно виконати цей блок завдань. У другій частині – завдання на лексику та граматику. Також, Євгенія Вікторівна наголосила, що для вступників в магістратуру на спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій» необхідно буде складати фаховий іспит у закладі освіти. Ймовірно, що для цьогорічного вступу залишиться написання мотиваційного листа вступником.

  Потому були питання-відповіді. Студенти цікавилися яку можна обирати тему магістерської роботи і чи матимуть вони можливість проживати у студентському гуртожитку після випуску з бакалавратури. Також були питання щодо мотиваційного листа, його структури і підготовки, і про те чи діятиме «бронь» від мобілізації після завершення навчання у бакалавратурі та багато інших. Учасники зустрічі отримали відповіді на всі питання, а для кращої комунікації й постійного зв’язку зі вступниками, створено канал зв’язку, що є платформою для цілодобової онлайн-консультації. Тож, на завершення зустрічі адміністрація факультету землевпорядкування побажала четвертокурсникам успішного початку семестру та логічного його завершення і звісно ж наполегливо готуватися до вступу в магістратуру НУБіП України!

 

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook