Нові історичні факти для ювілейного видання «НУБіП України – 125»

27 січня 2023 року

27 січня 2023 року відбулося засідання четвертої робочої групи з підготовки ювілейного видання, яка опікується його музейно-історичною складовою. Всього для цієї справи наказом ректора створено п’ять таких груп. 

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, відзначаючи роботу всього колективу університету, звернув увагу членів цієї робочої групи на необхідність пошуку нових історичних фактів з історії вишу, що не були висвітлені раніше.

 

В обговоренні взяли участь члени групи забезпечення видання музейно-історичної складової – ветерани вишу професори Дмитро Войтюк, Василь Костенко, Віталій Лисенко, Станіслав Рудик та інші. Вони пригадали ряд цікавих фактів з життя своїх колективів і університету загалом на всіх етапах його розвитку. Цікавий артефакт представила їхня молодша колега - директорка наукової бібліотеки Тетяна Кіщак: мова про знайдене в архівах видання 1925 року про будівництво і розміщення навчальних корпусів, що з часом увійшли до складу Української сільськогосподарської академії, на території Голосіїв. 
 
Загальна координація озвученої інформації покладена на професора Володимира Калугу, який і опрацьовуватиме всі надані матеріали. 
 
Валентин Обрамбальський
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook