Менчинська Аліна Анатоліївна
В 2010 році закінчила Національний університет біоресурсів і природокористування України, спеціальність «Технологія зберігання, консервування та переробки риби і морепродуктів» (Диплом КВ № 39901346).
У 2011-2015 роках здобувач в аспірантурі Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Протягом 2011-2015 років працювала на посаді завідувача лабораторії.
У 2016-2018 р.р. – асистент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
З 13.02.2019 до 08.10.21 – старший викладач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
3 08.10.21 – доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів.
Кандидатську дисертацію захистила «8» листопада 2018 року у спеціалізованій вченій раді Д 41.088.02 Одеської національної академії харчових технологій, м. Одеса, отримала диплом ДК № № 050187, рішення Атестаційної колегії МОН України від 18.12.2018 р.
27.09.2021 року присвоєно вчене звання доцента.
Має більше 90 публікацій, з них 5 монографій, 3 навчальні посібники, 6 патентів України на корисну модель, 5 статей у наукометричних базах Scopus та 3 у Web of Science, 25 наукових праць, опублікованих у вітчизняних і міжнародних рецензованих фахових виданнях.
Науковий напрямок – розробка та удосконалення технології рибних продуктів.
Підвищення кваліфікації:
- Міжнародне стажування в Латвійському університеті наук про життя та технологій за програмою «New and innovative teaching methods», 15 лютого – 19 березня 2021 року (180 годин, 6 кредитів ECTS). Наказ №20 «В» від 15.02.2021 року.
- General English Course. Kyiv Municipal Interlingua Language School Сертифікат рівня В2 ( Е-411) 2020 року.
- Підвищення кваліфікації в Інституті післядипломної освіти Національного університету харчових технологій за спеціальністю «Харчові технології», 18 листопада 2017 року, свідоцтво АБ № 02070938/00304-17.
- Підвищення кваліфікації на рибопереробному підприємстві ТОВ «Флагман Сіфуд», 2 грудня 2019 року, свідоцтво СС 00493706/011086-19.
- Підвищення кваліфікації у Сумському державному університеті за програмою «Методи активізації навчального процесу: сучасні тренди», 22 лютого – 02 березня 2021 року, свідоцтво СП №05408289/0555-21
- Підвищення кваліфікації в Інституті продовольчих ресурсів НААН, 26 серпня – 9 вересня 2021 р., свідоцтво СС №00493706/014487-21.
- Міжнародна зимова школа «Соціальні та культурні аспекти Європейських студій» в рамках імплементації проєкту Кафедра Жана Монне (SCAES), 17-21 січня 2022 року.