Глобальний форум продовольства та сільського господарства

22 січня 2023 року
  У Берліні, 18-22 січня 2023 року, проходить Глобальний форум продовольства та сільського господарства (Global Forum for Food and Agriculture, GFFA ). Тут збираються світові аграрні лідери, тож цей форум часто називають "аграрним Давосом". І справді, тут відбувається обговорення ключових викликів у сільському господарстві та продовольстві, зміна клімату, вплив тих чи інших геополітичних факторів на глобальну систему продовольчої безпеки.

  Також у рамках GFFA відбувається International Green Week (Міжнародний зелений тиждень), де виробники демонструють свої досягнення в сфері сільського господарства та International Young Farmers Forum (Міжнародний форум молодих фермерів).
  Відповідно до запрошення Посольства Німеччини в Україні та Міністерства сільського господарства Німеччини, я прийняв участь в роботі International Young Farmers Forum, як молодий фермер України та GFFA. Цього року тема війни в Україні та її вплив на глобальні продовольчі системи є ключовою темою всього форуму.

 

  На International Young Farmers Forum з'їхалися представники Німеччини, США, Італії, Нової Зеландії, Японії, Домініканської Республіки, Конго, Уганди, Норвегії, Грузії, Зімбабве, Кенії, Південно-Африканської республіки, Непалу, Бразилії та інших. Впродовж цих днів ми обговорювали питання війни в Україні, світової продовольчої безпеки, зміни клімату, локалізації виробництва продуктів харчування та інші. Представники всіх країн написали спільну декларацію, яка була представлена на Глобальному Форумі.

  Global Forum for Food and Agriculture пройшов під егідою війни в Україні та змін клімату. Наша країна нині ключова тема, тож завданням всіх представників з України, було донести до світової спільноти те, що тільки разом ми зможемо перемогти. Взяв участь у панельних дискусіях та обговореннях, а також приймав участь в зустрічах з представниками світових сільськогогосподарських організацій, асоціацій, міністрами багатьох країн.

Олег Загородній,
аспірант кафедри рослинництва

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook