В університеті відзначили День Збройних Сил України

6 грудня 2014 року

 До студентів, науково-педагогічних працівників та співробітників звернувся завідувач кафедри військової підготовки полковник  Анатолій Есаулов.

 
Сьогодні, як зазначив Анатолій Олексійович, військовослужбовці пліч-о-пліч з добровольчими батальйонами, не шкодуючи власного життя, відстоюють незалежність та територіальну цілісність нашої держави, демонструючи патріотизм та беззаперечну відданість Батьківщині. Анатолій Олексійович зазначив про те, що бойові традиції української армії формувалися  здавна,  у важких кривавих війнах та конфліктах часів Київської Русі. Наразі ситуація із озброєнням та запасами матеріальних засобів  військових є непростою. Але, попри всі труднощі, Президентом, Урядом України та всім українським народом здійснені реальні кроки для посилення обороноздатності країни. 
 
 
Приємно те, що свій внесок у підготовку і виховання захисників вносить колектив нашого університету, зокрема, кафедра військової підготовки. Завдяки її досвідченому кадровому складу, за роки незалежності підготовлено понад 12 тисяч офіцерів запасу та кадрових офіцерів. І сьогодні вихованці кафедри військової підготовки беруть участь у проведенні АТО. Зокрема, старші лейтенанти М. Максименко, М. Баргамін, М. Дяченко, Є. Канарський, Н. Хрущ, В. Лисенко, лейтенанти О. Поліщук, В. Сапун, Р. Галібін та молодший лейтенант  С. Ляхевич. На превеликий жаль серед наших випускників є бойові втрати. Звертаючись до офіцерів – молодших лейтенантів, Анатолій Есаулов побажав їм бути взірцями бездоганного виконання почесного обов’язку перед Батьківщиною та гідно нести високе звання військовослужбовця і патріота України.
 
 
Під спільне виконання гімну студенти кафедри військової підготовки урочисто внесли Державний Прапор України.
 
 
 А ведучі свята запросили ректора університету Станіслава Ніколаєнка до вітального слова. 
 
 
Станіслав Миколайович щиросердечно привітав від імені ректорату багатотисячний колектив нашої освітянської громади із Днем Збройних Сил України та пригадав  основні віхи становлення української армії. А бере вона свій початок ще сивочолих часів Київської Русі. Більше тисячі років тому наші пращури оберігали нашу віру, наші поля і землі. Наші батьки відстояли нашу країну і під час другої світової війни, цим самим зберегли від знищення всю Європу. І нині жорсткою волею російського керівництва наш народ втягнений у братовбивчу війну.
 
 
Ще однією знаковою подією за словами ректора, стало 6 грудня 1991 року, коли  Верховною Радою України було прийнято закони «Про Оборону України» та «Про Збройні Сили України». 
 
 
У  формуванні  Збройних Сил України є і заслуга кафедри військової підготовки університету, - зазначив Станіслав Ніколаєнко. До речі, створена  вона ще у 1926 році. 
 
Також ректор подякував  усім викладачам і студентам за внесок у підвищення обороноздатності країни. З побажанням здоров’я, миру і звитяг вручив подяки «За заслуги перед НУБіП України» Любові Шевченко, Анатолію Ковальчуку. А почесну грамоту –  Анатолію Прокоф’єву
 
 
Під час урочистостей було вручено погони молодшого лейтенанта запасу випускникам кафедри військової підготовки.
 
 
 
До привітань зі святом приєднався випускник факультету садово-паркового господарства та ландшафтної архітектури, учасник АТО  Максим Максименко. Він зазначив, що захист Батьківщини – це не лише справа військових, а й усіх цивільних чоловіків. Події, які випали на нашу долю вимагають від нас на відмінно скласти іспит на вірність Україні. Ми маємо бути готові боронити свою Батьківщину.
 
 
Ніхто не забутий, ніщо не забуте…. Колектив університету низько кланяється героям – членам нашого колективу, які загинули, відстоюючи демократичні цінності та незалежність України.   Та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Устима Голоднюка, Олександра Марчука, Андрія Моругого, Сергія Кульчицького
 
А завершили урочистості номери художньої самодіяльності творчих колективів кафедри культурології.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ольга Наконечна
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook