Участь викладачів кафедри в Міжнародній науковій конференції „Автомобільний транспорт в аграрному секторі: проектування, дизайн та технологічна експлуатація”

1 грудня 2022 року
Державний біотехнологічний університет

1 – 2 грудня 2022 року на базі кафедри тракторів і автомобілів факультету мехатроніки та інжинірингу Державного біотехнологічного університету пройшла Міжнародна науково-практична конференція „АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ: ПРОЕКТУВАННЯ, ДИЗАЙН ТА ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ”.

Співорганізаторами даного заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Державний біотехнологічний університет, факультет мехатроніки та інжинірингу, кафедра тракторів і автомобілів (Україна), Національний університет біоресурсів і природокористування України (Україна), Сумський національний аграрний університет (Україна), Полтавський державний аграрний університет (Україна), Вінницький національний технічний університет (Україна), Харківська філія Державної наукової установи УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого (Україна), Туркменський сільськогосподарський університет (Туркменістан), Університет сільського господарства в Кракові (Республіка Польща), Люблінська політехніка (Республіка Польща).

Конференція проходила в онлайн-режимі з використанням платформи Google Meet. До конференції долучились провідні науковці з різних регіонів України
та закордонні фахівці. Конференція була спрямована на обговорення сучасного стану та актуальних проблем при проектуванні, дизайні та технологічній експлуатації автомобільного транспорту та їх перспектив розвитку. Конференція проходила за такими секціями:
1. Автомобільний транспорт.
2. Інженерія, технічна та технологічна експлуатація.
3. Інтелектуальні системи керування автомобільним транспортом. Мехатроніка.
4. Технічний сервіс, технології ремонту, міцність і довговічність.
5. Мобільні енергетичні засоби та їх використання в аграрному секторі.

В конференції від кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів Механіко-технологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України прийняли участь: завідувач кафедри д.т.н., проф. Калінін Євген Іванович з доповіддю на пленарному засіданні на тему "Сучасні тенденції розвитку машинобудування агропромислового комплексу"; доцент кафедри к.т.н. Колєснік Іван Васильович з доповіддю на секції на тему "Об'єднання даних із датчиків для високоточної оцінки положення автомобіля у просторі" та Костюк Станіслав Юрійович з доповіддю на секції на тему "Основи експлуатації коробок перемикання передач (КПП) фірми John Deere".

За результатами обговорення доповідей конференція прийняла наступні рекомендації:
1. Подальшого продовження проведення конференції та апробації результатів робіт на подібних заходах, участь у яких дозволяє підвищити рівень наукових досліджень та обмінюватись актуальною науковою інформацією.
2. Розвивати спільну наукову та освітню діяльність між профільними закладами освіти України, науковими установами та закордонними університетами.
3. Поглибити дослідження з еколого-орієнтованого використання автомобільного транспорту в тому числі з вдосконаленням систем і механізмів автомобілів та використанням альтернативних видів палив.
4. Рекомендувати впровадженню у навчальний процес та в практичне використання представлених наукових розробок та інновацій.
5. Залучати і в подальшому до участі у конференції представників підприємств, установ та організацій даних напрямків із метою розширення спектру питань, що розглядаються, обміну досвідом та додаткової експертної оцінки представлених результатів фахівцями–практиками відповідних спеціальностей.
6. Продовжити роботу з розширення географії учасників наступних науково-практичних конференцій.

 


Доповідь "Сучасні тенденції розвитку машинобудування агропромислового комплексу" д.т.н., проф. Калініна Євгена Івановича
Доповідь "Об'єднання даних із датчиків для високоточної оцінки положення автомобіля у просторі" к.т.н. Колєсніка Івана Васильови
Доповідь "Основи експлуатації коробок перемикання передач (КПП) фірми John Deere" Костюка Станіслава Юрійовича
Конференція „Автомобільний транспорт в аграрному секторі: проектування, дизайн та технологічна експлуатація”
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook