Профорієнтацію та поліпшення матеріально-технічної бази обговорено на звуженому ректораті

1 грудня 2014 року

 Першого грудня відбулось традиційне засідання звуженого ректорату Національного університету біоресурсів і природокористування України. У вступному слові ректор Станіслав Ніколаєнко нагадав присутнім про видатні події, які відзначаються цього дня. Це, зокрема, Всеукраїнський референдум 1991 року, на якому більшість громадян висловилась щодо незалежності нашої держави. На пам’яті - події минулого року, коли міліцією жорстоко був розігнаний Євромайдан. У перший день зими також відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. На засіданні звуженого ректорату розглядались питання поточної діяльності вишу та плани на найближчий період.

 
Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша поінформував присутніх про проведені зустрічі з комендантами гуртожитків та надані ними звіти по використанню зібраних благодійних коштів. На нараді з деканами факультетів 1 грудня планується систематизувати профорієнтаційну роботу. Вже зібрана база викладачів університету з закріпленими за ними школами, як правило тими, де вони навчались. У найближчий період усі співробітники мають відвідати ці навчальні заклади та вмотивувати випускників до вступу в наш університет.
 
Учений секретар Оксана Барановська акцентувала увагу на поданні звітності проректорами, директорами ННІ щодо проведеної роботи за календарний рік.
 
Начальник навчального відділу Оксана Зазимко повідомила про підготовку документів для випуску магістрів другого року навчання. У цьому році таких випускників 1226. Також у центрі уваги ректорату, навчального відділу виконання викладачами педагогічного навантаження. До 25 грудня усі науково-педагогічні працівники мають прозвітувати за І семестр. 
 
 
Анатолій Есаулов, начальник військової кафедри, довів до відома учасників засідання сценарний план відзначення Дня Збройних Сил України. Загальноуніверситетський захід відбудеться 5 грудня о 13 годині в 228 аудиторії 10-го навчального корпусу. Протягом тижня у кожному інституті також відбудуться аналогічні збори.
 
Директор ННЦ міжнародної діяльності Вадим Ткачук доповів по дорученню ректора щодо проведення міжнародної акредитації університету в США. Асоціація, яка проводить акредитацію, надіслала лист, у якому зазначила, що цей процес триває. Також американські колеги акцентували увагу на тому, що зміна структури, керівництва університету жодним чином не впливають на акредитацію. По суті питання визнання університету буде розглядатися орієнтовно в червні 2015 року, оскільки в США діє заборона на в’їзд в Україну через проведення АТО і делегація не може відвідати наш університет. Вадим Анатолійович зазначив, що акредитація не дає преференцій університету, зокрема визнання наших дипломів в Америці, оскільки предметом акредитації є структура вузу, а не якість та зміст освіти.
 
Валерій Іщенко, проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності представив розрахунки можливої економії енергоресурсів під час зимових канікул. Орієнтовна сума, на яку можливо зменшити споживання електрики, води та газу, становить 230 тисяч гривень. Також Валерій Васильович повідомив, що завершений підйом матеріалів на одному крилі 3-го корпусу та розпочинається монтаж каркасу даху на другому. На нараді директорів ННІ 5 грудня заплановано звіт про дотримання лімітів на споживання енергоресурсів у листопаді. 
 
 
Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило представив проект плану заходів про усунення проявів нестатутних відносин в університеті.
 
Голова первинної профспілкової організації працівників університету Іван Гаврилюк повідомив про проведення 9 грудня звітно-виборчої конференції. Наразі завершуються всі організаційно-підготовчі роботи.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін поінформував учасників засідання щодо запланованої на 14 грудня наради з директорами навчально-дослідних господарств та вніс пропозиції щодо поліпшення діяльності наукового парку університету.
 
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко підбив підсумки наради та визначив ряд доручень. Зокрема, в університеті будуть проведені ще декілька тематичних соціологічних досліджень, до проведення яких долучиться Студентська організація. Проректорам Андрію Кудіну та Валерію Іщенку доручено поліпшити оснащення аудиторій, роботу наукової бібліотеки, забезпечити бездротовий доступ до інтернету у корпусах. А Володимир Курило у рамках функціонування Громадського центру допомоги бійцям АТО має активізувати збір теплих речей, продуктів харчування довготривалого зберігання та організує їх передачу на передову. Проректору Сергію Кваші доручено сформувати комісію, яка вибірково перевірятиме якість отриманих студентами знань.
 
Були розглянуті також і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook