З Днем працівників сільського господарства!

20 листопада 2022, 9:47

 

"Ми дедалі впевненіше претендуємо на статус одного з найбільших гарантів світової продовольчої безпеки. 20 років тому Україна "годувала" лише 40 млн людей у світі. Сьогодні ж внесок України еквівалентний харчуванню близько 400 млн людей, не рахуючи наше населення.» 

Роман Лещенко

Сьогодні, 20 листопада, в Україні відмічають своє професійне свято працівники сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій агропромислового комплексу України. Цей день відзначають в Україні щорічно у третю неділю листопада згідно з Указом президента №428/93 від 7 жовтня 1993 р.Сільське господарство спрямоване на забезпечення населення продовольством і отримання сировини для цілої низки галузей промисловості. В Україні галузь є однією з найважливіших.За підсумками минулого року на сільськогосподарських підприємствах виробництво збільшилося на 19,2 %. У результаті сільське господарство торік дало найвищий відсоток до ВВП серед усіх секторів економіки – понад 10 %. На агропродовольчу продукцію також припала найбільша частка у загальному експорті України і становила близько 41 % за рік.
 Та наразі в Україні триває кривава війна… 270-й день героїчні Збройні сили України за підтримки нашого народу та країн майже усього світу протистоять агресії рф, яка руйнує, нищить, чинить геноцид українців, грабує майно держави і населення… Зокрема на Херсонщині окупанти вивезли 100 тисяч тонн насіння соняшника, вкрали комбайни, трактори та іншу техніку. Вонизавдали шкоди й найбільшій у Європі птахофабриці "Чорнобаївська", що належить компанії “Укрлендфармінг”. Більше 4 млн курей дорослого поголів'я і близько 700 тисяч молодняку загинули без можливості їх утилізувати.
Центр досліджень продовольства та землекористування KSE Institute спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України запустили регулярний огляд збитків та втрат в АПК, з метою інформувати широку аудиторію і політиків про потреби у компенсації та відновленні. На жаль,втрати тваринництва через зменшення обсягів виробництва(як зазначено у другому випуску від 10 листопада 2022 р.) вже становили 348,7 млн дол. США. Зокрема, втрати з виробництва яєць досягли 21%, молока – 31%, свинини – 29%, мяса птиці – 5%. Загальна ж сума непрямих втрат у сільському господарстві через вторгнення рф сягнула 34,25 млрд дол. США.

Отже, наразі, як ніколи, ми, студенти відчуваємо патріотичну відповідальність і необхідність набуття теоретичних знань і практичних навичок щодо нашої спеціальності «Технологія виробництва продукції тваринництва», навчаючись на факультетs тваринництва та водних біоресурсів провідного вищого закладу аграрної освіти у нашій державі – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Адже після здобуття освіти за даною спеціальністю ми готові самовіддано працювати на користь нашої держави і відновлювати тваринництво в Україні! 

 

Я хочу щиро привітати всіх наших викладачів з Днем працівників сільського господарства!
 
 
Нехай у кожного українця завжди на столі буде хліб і до хліба.
 
Та особливу подяку й щирі привітання хочу висловити співробітникам кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві. Адже саме на цій кафедрі, яка має висококваліфікованих фахівців і знаних вчених, за підручниками яких навчаються технологи з виробництва продукції тваринництва у всіх аграрних закладах України, ми отримали й продовжуємо отримувати фахові знання з найбільшої кількості спеціалізованих технологій виробництва продукції, а саме: птахівництва, свинарства, вівчарства, козівництва, кролівництва і звірівництва.
 
 
Людмила Денисенко,
студентка 4 курсу факультету тваринництва
та водних біоресурсів НУБіП України

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook