Майстер-клас «Психологічна підтримка вчених в умовах війни: технології емоційної стабілізації» для викладачів та аспірантів кафедри фінансів НУБіП України

17 листопада 2022, 11:10
    Новітня історія нашої незалежної України поділилася на дві частини – мир і війна. Це два полярних стани. З перших днів повномасштабного російського вторгнення на сухопутні, морські і повітряні простори нашої держави прийшла біда, а звуки вибухів, виття сирен брутально зруйнували звичний порядок речей.
    Проте, незважаючи на жахливі виклики, які постали перед українським суспільством, виникла необхідність у впровадженні організаційних заходів для забезпечення повноцінного функціонування освітніх і наукових закладів в умовах війни.
    Фактично, відкрився другий фронт – фронт психосоціальної допомоги, ефективна діяльності якої посилить протидію російській агресії та прискорить перемогу над підступним ворогом. Особливого значення набула психологічна підтримка науковців та освітян в умовах війни. Саме на цьому актуальному питанні було зосереджено увагу доктора психологічних наук, завідувача лабораторії психології мас і спільнот Інстиуту соціальної та політичної психології НАПН України Ірини Губеладзе під час проведення майстер-класу «Психологічна підтримка вчених в умовах війни: технології емоційної стабілізації» для викладачів та аспірантів кафедри фінансів НУБіП України.

     Спочатку пані лектор розповіла про екстрену психологічну допомогу вчителям, дітям, їхнім батькам, яка має на меті збереження здоров’я через опанування простих і конкретних правил взаємодії в надзвичайній ситуації, прийомів регулювання стресу, зняття тривоги і напруження, емоційної стабілізації.
    Далі Ірина Губеладзе акцентувала увагу на необхідності відновлення втраченої психосоціальної рівноваги, через пошук ресурсів особистості. При цьому, особливого значення набувають і ресурсів соціального середовища, які суттєво впливають на подолання труднощів у складній життєвій ситуації.
    Дуже цікавими були запропоновані і проведені у форматі он-лайн практичні вправи для психологічної самодопомоги на основі впровадження принципів позитивного переконання. Підсумовуючи основні завдання психологічної підтримки вчених в умовах війни, лектор зазначила, що вони полягають, у правильному та своєчасному застосуванні технології емоційної стабілізації. Науковці та освітяни спроможні та зобов’язані актуалізувати свої творчі, інтелектуальні, особистісні, духовні можливості, які допоможуть їм вийти з кризового стану, спричиненими війною. Це спонукає до стимулювання самоповаги, впевненості в собі, придасть сили і наснаги для Перемоги і післявоєнної відбудови нашої славетної України!
    Викладачі та аспіранти подякували пані Ірині Губеладзе за проведений майстер-клас та виразили впевненість у своїй спроможності щодо відновлення втраченої психосоціальної рівноваги, через пошук ресурсів особистості, що допоможе якнайскорішій Перемозі України.
 
Олена Лемішко
доцент кафедри фінансів

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook