Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності розпочала серію навчально-наукових вебінарів із залученням роботодавці

4 листопада 2022 року
   На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології розпочалась серія навчально-наукових вебінарів для студентів. Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності виступила організатором та запровадила вебінари із залученням роботодавці. Вебінари направлені на розвиток студентів, набуття ними навичок ведення наукової діяльності, а також ознайомлення із прикладами використання наукових досліджень у практичній діяльності аграрних підприємств.

 

   28 жовтня відбувся перший вебінар на тему «Якість води у сільському господарстві та екологічні аспекти її впливу на агроекосистеми». Студенти проявили неабияку зацікавленість у даній тематиці, адже на онлайн-зустрічі були присутні понад 120 осіб.
   Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екологіїпрофесор Юлія Коломієць привітала студентів-учасників вебінару, підкреслила важливість проведення таких заходів та активної участі науково-педагогічних працівників разом зі студентами.

   У рамках співпраці із компанією «UKRAVIT SCIENCE PARK» та Інститутом здоров’я рослин представлено для студентів лекцію на тему «Якість води у сільському господарстві та особливості проведення досліджень води в Інституті здоров’я рослин UKRAVIT SCIENCE PARK». Компанія «UKRAVIT SCIENCE PARK»перший і найбільший український виробник препаратів для хімічного захисту сільськогосподарських культур промислового та приватного секторів. Основним напрямком діяльності компанії є власне виробництво сучасних високоефективних пестицидів та агрохімікатів, в тому числі добрив з мікроелементами та засобів для знищення побутових шкідників. Створення будь-якої продукції компанії розпочинається в лабораторіях Інституту здоров’я рослин, відкритого компанією у 2018 році.

 

   Спікером від компанії став Сергій Сальніков – кандидат сільськогосподарських наук, керівник сервісно-технологічного відділу «UKRAVIT SCIENCE PARK» та науковий співробітник Інституту здоров’я рослин. У своїй доповіді він розповів про основні проблеми й тенденції розвитку дефіциту води, а також її якості у світі та Україні. Ознайомив студентів з основними показниками якості води, які важливі для сільського господарства та методиками проведення досліджень згідно з міжнародними стандартами. Також на лекції був представлений практичний досвід застосування мультикоптерів для зменшення обсягів використання води.

  

   Анна Сальнікова, старший викладач кафедри загальної, екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності ознайомила студентів з аспектами впливу якості води на екологічний стан агроекосистем. Підкреслила тенденції зменшення водозабезпечення території України, у зв’язку із глобальною зміною клімату, вказала екологічні проблеми, до яких призводить використання води низької якості на ґрунти та агроекосистему в цілому.

   Вебінар пройшов у дружній атмосфері, студенти активно ставили питання спікерам, жваво обговорювали представлені проблеми. Щира зацікавленість всіх учасників вебінару показала актуальність та необхідність проведення такого роду пізнавальних заходів!

Алла Клепко,
завідувач кафедри загальної екології,
радіобіології та безпеки життєдіяльності
Анна Сальнікова,
старший викладач кафедри
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook