Вітаємо з Міжнародним днем проектного менеджера

4 листопада 2022 року

 Кожного року в перший четвер листопада весь світ відзначає Міжнародний день проектного менеджера. В цьому році дата припадає на 3 листопада.

Важливість професії проектного менеджера для суспільства підкреслена тим, що це професійне свято визнається і відзначається на міжнародному рівні, чим демонструє вдячність за досягнення керівникам проектів і їх командам. Адже без проджект менеджерів, відверто кажучи, неможливо реалізувати ні масштабні задуми великих компаній, ні мікропроекти маленьких селищ чи містечок.

Міжнародний день проектного менеджера почали відзначати не так давно, лише з 2004 році. Коли Лаверн Джонсон і Лорі Мілхевен, а також уся команда Міжнародного інституту навчання (IIL), ініціювали створення такого дня, щоб приділити цій професії увагу, на яку вона заслуговує.

На сьогодні project management стає трендом у всьому світі. Це одна із найкреативніших професій, на рівні із ІТ і рекламною індустрією. Адже, зазвичай замовник приходить до проджект менеджера з якимось запитом – має проблему, яку треба вирішити. Завданням останнього є знайти це рішення та наповнити його діями, які потрібно виконати, щоб змінити ситуацію та досягти кращих результатів. Для цього проектним менеджерам необхідно володіти такими навичками як – цілеспрямованість, впевненість, відповідальність. Крім того, вони мають мислити: аналітично, критично та абстрактно, аби вміти подивитися на ситуацію з різних боків та правильно її оцінити.

Менеджери проектів – це професіонали, які допомагають контролювати цілі та завдання проектів. Це люди, які планують та реалізують проекти. Вони досягають усіх бажаних цілей у межах часу, обсягу та бюджету проекту, використовуючи свої дивовижні комунікативні, організаційні, лідерські навички, навички вирішення проблем та інші управлінські компетенції.

Тож вітаємо зі святом, шановні колеги, з Міжнародним днем проектного менеджера! Натхнення вам, неймовірного креативу та успіхів в реалізації усіх проектів, як професійних, так і особистих!!!

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook