Професію «Зі смаком» здобувають студенти-першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

23 жовтня 2022 року

     Харчування – це невід’ємна частина нашого життя, необхідна, як повітря, що приносить море задоволень, робить нас працездатними, здоровими і щасливими. Цій сфері завжди приділялася найпильніша увага, а фахівці в галузі організації харчування і виробництва харчових продуктів завжди мали і матимуть високий соціальний статус.

      Фахівець з галузі харчових технологій має можливість займатися виробничо-технологічною, організаційно-керівною, проектно-конструкторською, управлінською діяльністю на підприємствах харчової та переробної промисловості.

     В процесі навчання студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК освоюють теоретичні основи харчових технологій, сучасні технології харчової промисловості, методи мікробіологічного, хіміко-технологічного контролю сировини, напівфабрикатів і готової продукції харчової промисловості. Також отримують необхідні знання технологічних процесів одержання харчових продуктів; навики проектування (конструювання) технологічних апаратів харчових виробництв, дослідження, випробування, монтаж та обслуговування обладнання і апаратів харчових виробництв і звичайно ж найулюбленіший процес для всіх студентів – це дегустація.

 

 

     "Харчова промисловість – одна з найважливіших галузей агропромислового комплексу, тому що саме вона дає нам продукти харчування – товари першої необхідності, стверджують студенти першого курсу, які вибрали саме цю професію.

       В умовах війни, саме харчова промисловість, є однією з ланок, що допомагає зберегти економічну стійкість України".

       Щороку третьої неділі жовтня відзначається професійне свято працівників харчової промисловості. У звꞌязку з цим для студентів 1 курсу було проведено майстер-клас з випікання запашної кондитерської здоби.

     Взагалі проведення майстер-класів із приготування кулінарної продукції на факультеті стало вже доброю традицією й невід’ємною частиною навчання. Так, за сприяння викладачів студенти мають змогу долучитися до приготування кулінарної та кондитерської продукції, перейняти досвід. Це м’ясні та овочеві страви, улюблені млинці, універсальні піци, суші та роли на будь-який смак, різноманітні смаколики – тістечка та печиво, святкові паски, солодке морозиво. Це далеко не весь перелік страв, у світ вишуканих рецептів яких поринають студенти. Варто відзначити, що такі заняття до того ж дають можливість студентам обрати майбутню базу практики та забезпечити випускників першим гідним робочим місцем.

     Перспективи, які мають студенти факультету: харчова промисловість України залишилася єдиною галуззю, яка в умовах економічної кризи та війни не лише не знизила обсягів виробництва, але і продовжує їх активно нарощувати. Модернізація вітчизняних підприємств переробної і харчової промисловості, впровадження новітніх технологій і входження України у світове співтовариство потребують кваліфікованих фахівців з вищою освітою. Ключовою фігурою сучасного виробництва стає висококваліфікований технолог, без якого підприємство працювати не може. Можна бути переконаним, що працевлаштування і високий рівень заробітної платні випускників гарантований.

 

 

 

     Можливості працевлаштування: майбутні випускники можуть працювати на підприємствах хлібопекарського виробництва, виробництва молочних продуктів, виробництва м'ясних продуктів, виробництва виробів з риби та морепродуктів, виробництва цукру та кондитерських виробів, консервування плодів та овочів, виноробства та пивоваріння, мікробіологічного виробництва. У виробничих, контрольно-аналітичних лабораторіях, в органах державного управління та громадських організаціях, що здійснюють контроль за якістю та безпекою продукції, в органах санітарно-епідеміологічного та екологічного контролю, в центрах стандартизації, метрології та сертифікації продукції. 

     "Проведення таких майстер-класів на факультеті є невід'ємною частиною навчання наших студентів. Вже з першого курсу передбачені лабораторні роботи і дослідження, завдяки яким студенти знайомляться з азами професії, впевнено говорить декан факультету Лариса Баль-Прилипко".

     Студенти факультету харчових технологій та управління якості АПК використали проведений час максимально активно та ефективно, здобули багато нових та потрібних навичок, покращили теоретичні знання їх практичним відпрацюванням та дякують за цю можливість викладачам, адміністрації та воїнам ЗСУ!

 

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook