Першокурсники-журналісти знайомляться зі столицею

4 жовтня 2022 року
Коли вже відбулося знайомство з університетом і викладачами, коли ми вже призвичаїлися до занять і розкладу, настала черга знайомитися зі столицею. Теплого осіннього дня ми з одногрупниками після занять зібралися в метро і поїхали до центру міста. Там на нас чекали куратор Анна Анатоліївна і гід по Києву пан Валерій.

Я родом з маленького, спокійного містечка, і саме тому Київ вразив мене своєю архітектурою і динамічністю.

Ми з одногрупниками надихалися красою Шевченківського парку. Закохані, фотографи, діти з батьками, звичайні перехожі – усі насолоджувалися теплим осіннім днем і цим місцем. Я відвідаю його знову.

  

     А ще мене переповнюють враженнями від побачених Софійського і Михайлівського соборів, які остаточно надихнули мене написати цей допис. Обидва збудовані в стилі бароко.

  

А біля Михайлівського собору є Стіна пам’яті загиблих в російсько-українській війні з 2014 року і понівечена техніка. Тут можна тихо пройти, схиливши голову і вшанувати пам'ять наших захисників.

   

Звідси ми попрямували до Скляного моста – туристичної родзинки Києва. Фото на ньому мають бути в інстаграмі кожного, а особливої атмосфери надавали музиканти, які співали українські пісні.   

Ми ще пройшлися до Пощтової площі і роз’їхалися додому. Втомлені, але окрилені. Кожен з нас відзначив для себе місця, куди обов’язково повернеться ще, аби спокійно прогулятися, і занотував інші маршрути, які ми не встигли обійти за один день, але які також розкривають чарівність Києва. Та й прогулянка групою – це чудовий спосіб зблизитися і відчути ще один бік студентського життя.

Анна Булка,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook