Круглий стіл на тему «Наукове становлення соціології: від історичних витоків до сучасності»

4 жовтня 2022 року

 

013 жовтня викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін Ірина КОСТІВ провела зі здобувачами освіти групи К-11М круглий стіл на тему «Наукове становлення соціології: від історичних витоків до сучасності», який був присвячений святкуванню дня соціолога в Україні.

1 жовтня 1874 р. вийшла друком габілітаційна лекція Михайла Драгоманова – одного із засновників української соціології. В цій лекції, прочитаній в кінці 1873 р., Михайло Драгоманов вперше в науковому середовищі на українських теренах вжив поняття "соціологія". Саме від цього моменту і слід відраховувати початок соціології в Україні. За ініціативою делегатів від Львівського регіонального відділення Соціологічної асоціації України на VІІ з’їзді САУ у 2011 році було прийняте рішення оголосити саме 1 жовтня Днем соціолога України.

Мета проведеного заходу: визначити ключові моменти в історії становлення соціології, популяризувати соціологію, привернути увагу студентів до проблем соціології та можливостей використання цієї науки для різноманітних досліджень у суспільному середовищі.

123456

Тематичні доповіді підготували БОЛЦАРІВСЬКИЙ Сергій, ВЕЛИЧКО Олександр, ГАЙДУК Арсеній, КУЗЬО Віктор, МАРИСЮК Роман, НОВІЦЬКИЙ Денис, ФЕДОРЧУК Юрій. Розгляд запропонованих доповідачами питань викликав значний інтерес, показав актуальність і значимість їх вирішення. 

Крім того, викладачкою було проінформовано здобувачів про стан сучасної української соціології, основні результати соціологічних досліджень сьогодення. Студенти отримали відповіді на актуальні питання суспільно-політичного життя України.

7

Насамкінець через платформу масових відкритих онлайн курсів «Prometheus» переглянули відеоролик «Соціальна інформація та прикладні соціологічні дослідження». Після почутої інформації здобувачі освіти зробили висновки хто й для чого проводить соціальні та соціологічні дослідження в світі, які соціологічні дослідження найбільше потрібні зараз в Україні.

Інформаційно-пізнавальне заняття допомогло студентам закріпити та поглибити знання про сутність соціології як науки, удосконалити навики ораторського мистецтва, самоорганізації, а також вміння правильно структурувати і подавати виступ.

Ірина КОСТІВ
викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook