Відійшов у вічність вчений-таксатор Олександр Григорович Маніта

24 вересня 2022 року

Сумна звістка сколихнула наукову і лісівничу спільноту України – відійшов у вічність Олександр Григорович Маніта, заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту та «улюбленець» багатьох поколінь лісівників-випускників ННІ лісового і садово-паркового господарства.


Народився Олександр Григорович 3 січня 1944 року в селі Волиця Фастівського району Київської області. В 1962 році закінчив з відзнакою Малинський лісотехнікум за спеціальністю «Технологія лісозаготівель». Далі робота в Айкинському лісокомбінаті Архангельської області і служба в армії. Впродовж 1967-1972 рр. – навчання на лісогосподарському факультеті Української сільськогосподарської академії (нині – НУБіП України) з отриманням диплома інженера лісового господарства з відзнакою. Протягом 1972-1973 рр. працював інженером-таксатором комплексної експедиції Українського лісовпорядного підприємства. З 1973 року на понад 40 років пов’язав своє життя з кафедрою лісової таксації (нині – кафедра таксації лісу та лісового менеджменту) спочатку на посаді стажиста-дослідника, а згодом асистента і доцента кафедри. Тривалий час викладав дисципліни: «Аерокосмічні методи в лісовому господарстві», «Лісову таксацію», «Ландшафтну таксацію» і «Лісовий моніторинг». За особистий внесок у підготовку фахівців для лісової галузі України Олександру Григоровичу Маніті в 2004 році було оголошено подяку та нагороджено іменним годинником голови Державного комітету лісового господарства України, в 2012 році отримав звання «Заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України».

У пам’яті всіх колег, учнів і випускників ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України назавжди залишаться доброта, чуйність та повага до студентів, унікальна пам’ять на людей і події, гумор і життєрадісність Олександра Григоровича Маніти!
Висловлюємо глибокі співчуття рідним, друзям та близьким Олександра Григоровича. Сумуємо разом з вами. Вічна пам’ять нашому колезі і вчителю!

З шаною та скорботою ректорат, колектив
ННІ лісового і садово-паркового господарства

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook