Виписати рецепт і приготувати лікарську форму – завдання до виконання на аптечному практикумі з ветеринарної фармакології

8 вересня 2022 року
   Тільки очне навчання є запорукою отримання якісних знань здобувачем вищої освіти. На факультеті ветеринарної медицини це вкотре підтверджується лабораторними заняттями в режимі офлайн з різних дисциплін, у тому числі й з дисципліни «Ветеринарна фармакологія». Нині її вивчають студенти 3 курсу спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

   Одним з найбільш цікавих занять для здобувачів вищої освіти на початковому етапі вивчення фармакології є аптечний практикум. Це лабораторне заняття, яке планується по завершенню першого модуля «Ветеринарна рецептура», коли студенти вже знайомі зі структурою рецепту та мають навички його виписування, а також певні знання з технології виготовлення різних лікарських форм. Аптечний практикум відбувається у спеціальній навчальній аудиторії, де є всі необхідні умови, наявні посуд, прилади, лікарські речовини тощо.

   На аптечному практикумі кожен здобувач вищої освіти отримує завдання, за умовою якого повинен виписати рецепт і приготувати відповідну лікарську форму.

   У результаті студенти закріплюють отримані на попередніх заняттях знання, виписуючи рецепт усіма можливими способами та готуючи рідкі, тверді чи м’які лікарські форми: розчини, мікстури, порошки, присипки, дусти, болюси, пілюлі, кашки тощо.

   

      

      

   Із захопленням відгукуються студенти про такі лабораторні заняття, адже для підготовки майбутнього лікаря ветеринарної медицини освітній процес в режимі офлайн відіграє значущу роль.

Кожен на своєму місці – старанно вчимося і впевнено працюємо –

на благо Батьківщини та її майбутнього!

Все буде Україна!

Ірина Деркач,
доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook