Нова вибіркова дисципліна «Репродуктивна біотехнологія» в умовах сучасної лабораторії

25 серпня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Одним із обов’язкових компонентів освітнього процесу у підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина» - є вибіркова складова.

  

   Тому, здобувачі освітньо-професійної програми «Ветеринарна медицина» із задоволенням обрали нову вибіркову дисципліну «Репродуктивна біотехнологія».
   Метою вивчення дисципліни «Репродуктивна біотехнологія» – є формування у студента чіткого уявлення про клітинні та ембріологічні основи запліднення in vitro, вітрифікації гамет, кріоконсервування статевих клітин та ембріонів; сучасні методи допоміжних репродуктивних технологій у ветеринарній медицині та біології.

 

   Основним завдання, яке стоїть при вивчені дисципліни - це сформувати у здобувачів вищої освіти уявлення про основні закономірності ембріонального розвитку ссавців, морфологічні, фізіологічні, біохімічні, молекулярні та генетичні процеси, що протікають на різних етапах гаметогенезу, оволодіти методами вітрифікації гамет, кріоконсервації статевих клітин та ембріонів, навчитись використовувати різні типи допоміжних репродуктивних технологій.
   Здобувач у результаті вивчення вибіркової дисципліни повинен засвоїти теоретичні основи запліднення та раннього гаметогенезу, ембріологічні основи запліднення в умовах in vitro, кріоконсевації гамет та ембріонів.

 

   Вміти в лабораторних умовах застосовувати спеціальні методи ідентифікації розвитку ембріона, здійснювати моніторинг стадій розвитку гамет та ембріогенезу з метою проведення системної діагностики та аналізу отриманих даних та давати їм оцінку.
   Незважаючи на те, що вибіркові дисципліни на факультеті переведені у дистанційний формат, здобувачі які обрали цю дисципліну виявили бажання вивчати її в очному форматі на базі сучасної лабораторії кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин під керівництвом д. вет. н., доцента Віталія Ковпака.

 

   Опрацювавши першу тему практичних занять «Організація роботи в ембріологічній лабораторії», здобувачі вищої освіти залишились задоволені та з нетерпінням чекають наступного заняття, де будуть займатися морфологічною оцінкою якості ооцитів в умовах in vitro.

Сергій Деркач, доцент кафедри.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook