Таміла Ясінська: обираю освітню програму «Облік і аудит» у НУБіП України, тому що хочу стати професіоналом

14 серпня 2022 року
         - Добрий день! Розкажіть про себе, де навчались?
     - Вітаю, я Ясінська Таміла Володимирівна, маю диплом молодшого спеціаліста, який здобула у коледжі комп'ютерних технологій та економіки.

      - Таміла Володимирівна, Ви закінчили досить престижний навчальний заклад, чому вирішили продовжити навчання в нашому університеті і які чинники вплинули на Ваш вибір?
      - Мені цікаво було знайти саме родзинку, унікальність закладу освіти. Перше, на що я звертала увагу при виборі університету це, звісно, відгуки друзів, які навчались в НУБіП України. Бо хто ж, як не студент, який відчув на собі переваги і недоліки навчання, дасть вірний відгук. Коли цікавилася перевагами навчання у НУБіП України, звернула увагу, що студенти мають змогу навчатися у групах з викладанням дисциплін англійською мовою, а по закінченні навчання ще й отримати відповідний сертифікат. Цікавим є те, що під час навчання кожен охочий може брати участь у програмах академічних обмінів із кращими європейськими та американськими університетами. На сьогодні це надзвичайно актуально для того, щоб стати конкурентоспроможним фахівцем, мати переваги при працевлаштуванні. Досить важливим є також наявність на території студентського містечка наукової бібліотеки, студентських їдалень, спортивного комплексу, стадіону та ботанічного саду. Також поруч з університетом є розвинена інфраструктура, зручна транспортна розв’язка.
        - Що стало вирішальним у виборі освітньої програми "Облік і аудит"?
      - Важливим є те, що випускники ОП «Облік і аудит» працюють у приватному бізнесі різних сфер діяльності, державних установах, банках, фінансових компаніях, аудиторських фірмах. Фахівці з обліку і оподаткування можуть успішно займати усі без виключення посади, де є вимога мати вищу економічну освіту. Вони є найбільш затребуваними на ринку праці й багатофункціональними високооплачуваними професіоналами, які займаються не тільки веденням обліку, але й розробкою та супроводом реальних бізнес-планів, інвестиційних проєктів, антикризових програм.
 
         - Які Ви маєте досягнення в навчанні?
      - Я вважаю, що студенти повинні гарно навчатись та активно брати участь в житті закладу. Тож у коледжі я неодноразово виступала на наукових конференціях та отримувала подяки. Навчаючись в НУБіП планую займатися науковою робою та записатися до наукового гуртка, брати участь в олімпіадах. У НУБіП України є унікальна можливість поєднувати навчальну і науково-дослідну роботи студентів.
 
        - Які предмети в коледжі Вам найбільше запам'яталися та були цікавими?
      - Усі предмети важливі. Але для мене найбільш цікавими були дисципліни "Облік і звітність у банках" та "Податкова система". Також мене цікавить застосування програмного забезпечення і комп’ютеризація в банківській сфері та в системі оподаткування. Я знаю, що на освітній програмі «Облік і аудит» викладається багато предметів, на яких вивчають використання інформаційних технологій в обліку та управлінні бізнесом. Вміння працювати із сучасним програмним забезпеченням дозволить мені стати професіоналом.
        - Які маєте очікування від навчання та студентського життя?
      - Звісно, очікування грандіозні. Хотілось би вже відчути, прожити те студентське життя, якого в нас, зважаючи на обставини, не було. Я людина з активною життєвою позицією, комунікабельна та відповідальна. Тому я хочу отримати прекрасну професію, завести нових друзів, цікаво проводити час. А навчаючись в НУБіП розкриваються такі можливості, оскільки до послуг студентів спортивні секції, творчі і мистецькі колективи, численні гуртки. Мені це цікаво, адже навчаюсь в коледжі я теж вела активний спосіб життя. А головним є те, що НУБІП України є сучасним, унікальним закладом із більш ніж віковою історією, відомий своїми багатими традиціями і славиться численними здобутками. Тому це мій вибір!
 
        - Які маєте захоплення поза навчанням? Можливо досягнення в спорті, мистецтві?
      - Я активно займаюсь спортом, особливо волейболом, а також танцями. Тому є велика надія, що в університеті буде така можливість себе реалізувати у вільний від навчання час.
        - Яку мету ставите перед собою в житті і де плануєте працювати?
       - Я планую стати успішною людиною. Але для початку повністю мірою хочу опанувати обрану спеціальність, а згодом працювати за фахом. Важливим є те, що під час навчання на 2-3 курсах та проходження виробничої практики студенти отримують можливість займати свої перші посади за фахом у підприємствах різних видів діяльності, аудиторських, консалтингових, інвестиційних та страхових компаніях, банках. І безперечно, маю надію, що все задумане здійсниться!
Бо випускники НУБіП – професіонали своєї справи!
 
Бесіду вів Володимир Литвиненко,
доцент кафедри обліку та оподаткування

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook