Іван Жишко з Києва: «Журналістика – спеціальність майбутнього, а НУБіП - прекрасна база для її здобуття»

10 серпня 2022 року

     Сьогодні мій співрозмовник – Іван Жишко, випускник ЗОШ № 286 м.Києва.

- Іване, вітаю. Завершення навчання у школі – крок до дорослого життя і, звісно, вибору професії. Як ти обирав, ким станеш у майбутньому?
- Добрий день. Так, я розумію, що зараз роблю серйозний життєвий вибір, тому і ставлюся до цього серйозно. Думав, що б я хотів робити такого у житті, щоб і цікаво було, і людям та державі користь принесло.
 
- І що, було багато варіантів?
- Так, варіантів було чимало, адже я понад10 років займався спортом, маю багато нагород як футболіст. З іншого боку – люблю творчість, вчителі завжди хвалили мене за творчі роботи з літератури і власні вірші. А ще ж майже кожен зараз хоче мати власну справу…  
 
- Хто ж допоміг визначитися ?
- По-перше, батьки. Ми разом вивчали переваги і недоліки різних професій, записували їх на окремих аркушах, викреслювали те, що не подобається, залишали, що ближче до душі. Журналістика стала у пріоритеті, бо це – спеціальність майбутнього, вона пронизує усі сфери людського життя. Щоб стати журналістом, потрібно бути всесторонньо розвинутою особистістю, багато знати і вміти. По-друге, я навчався у школі, випускником якої є молодий, але вже відомий журналіст Андрій Рудий. Коли слухав його в ефірі або бачив на ТБ, завжди хотів бути на нього схожим.
 
- Тепер я , мабуть, розумію, чому ти завітав у НУБіП України.  
Іван усміхнувся:
- Так. А ще – виш знаходиться близько від дому, тому ми з мамою завітали     сюди.
 
- І  як враження?
 
 
 
          З мамою, Людмилою Вікторівною, Іван відвідав і кафедру журналістики, де познайомився з умовами навчання, а коли вони дізналися, що на навчання студенти виходитимуть офлайн, очі обидвох засяяли:
-         Як добре, що є навчальні заклади, які люблять і чекають своїх студентів, - кажуть Іван і Людмила Вікторівна.  Нам точно- до вас.
 
 
А ми чекаємо Івана у лавах студентів і сподіваємося, що ніякі обставини не стануть непоборними, і дуже скоро Іван та його однокурсники навчатимуться у мирний час.
 
Розмову вела завідувач кафедри культурології
Ірина Майданюк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook