Літня школа з геодезії та землеустрою 2022: обмін досвідом і незабутні емоції

9 серпня 2022 року
   Останній місяць літа для студентів першого й другого курсів факультету землевпорядкування – це час пізнавальної геодезичної практики і незабутніх емоцій. Цьогоріч навчальна практика проводиться в Києві на території студентського містечка НУБіП України. 5 серпня відбулася подія, яку з нетерпінням чекали всі майбутні землевпорядники – «Літня школа із геодезії та землеустрою 2022». Захід тривав на території ботанічного саду та спортивного комплексу НУБіП України.

   Відкриваючи «Літню школу з геодезії та землеустрою 2022», декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков зазначив, що ця незвичайна подія щороку об’єднує студентів, викладачів і роботодавців. Вона дарує можливість спілкування з майбутніми керівниками та обміну цінним досвідом. Студенти мають унікальний шанс попрацювати і детальніше дізнатись про надсучасне геодезичне обладнання, яке використовують в своїй роботі професійні геодезисти і землевпорядники. До вітального слова та офіційного відкриття літньої школи Тарас Олексійович запросив проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Квашу. Сергій Миколайович зазначив, що надзвичайно приємно спостерігати зацікавленість студентів до майбутньої професії. Для найкращого опанування матеріалу потрібна практика, в протилежному випадку навчитись працювати з геодезичним обладнанням надзвичайно складно. Саме тому, Національний університет біоресурсів і природокористування України, навіть в складних умовах робить все для забезпечення якісної підготовки фахівців. Найкраще опанувати матеріал можна лише під час практики в віч-на-віч працюючи з приладами та обладнанням.

   Голова Ради роботодавців факультету, очільник Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець зазначив, що професія землевпорядника й геодезиста має велику перспективу. У майбутньому роботи ставатиме тільки більше, особливо для професійних фахівців. Тож студенти мають чудову мотивацію постійно навчатись новому та вдосконалювати знання. Голова правління ГО «Асоціація сертифікованих геодезистів України» Павло Матвєєв доєднався до привітань та додав, що для студентів «Літня школа з геодезії та землеустрою 2022» – це чудова нагода практики та спілкування з фахівцями. Також Павло Миколайович зазначив, що неймовірно приємно спостерігати як «сяють очі» до нових знань у майбутніх землевпорядників. Завідувач кафедри землевпорядного проектування Андрій Мартин побажав студентам успіху та кмітливості в геодезичних конкурсах, які є невід’ємною частиною програми Літньої школи з геодезії та землеустрою.

 

   Роботодавці Андрій Менько та Олексій Куценко представили учасникам моделі надсучасних геодезичних приладів. Студенти послухали цікаву лекцію про передові технології топографо-геодезичної діяльності. У майбутньому всі безпілотні літальні апарати набуватимуть лише популярності та стрімкого розвитку. Зараз ми бачимо, що вміння управляти дронами та знання з геодезії, полегшують роботу військовим та роблять її більш точною.

   Далі розпочались геодезичні конкурси та навігаційно-геодезичний квест, початок яких дуже чекали студенти. Завдання спрямовані на точність і швидкість. У навігаційно-геодезичному квесті, де за GPS-координатами потрібно знайти місцезнаходження умовної точки, перемогу здобули студентки першого курсу Аліна Нараєвська та Аліна Олексієнко. У конкурсі з орієнтування на місцевості, де використовуючи топографічну карту слід знайти місцезнаходження умовної точки, найшвидшими виявилась команда Демченка Владислава та Петренка Володимира.
   Велике зацікавлення не лише у студентів, а також у роботодавців викликав конкурс зі встановлення електронного тахеометра в робоче положення. Найшвидше встановила геодезичний прилад над точкою команда Іщенка Євгена та Дибки Олега (з часом 1 хвилина 17 секунд). Роботодавці також продемонстрували майстерність та позмагались. Андрій Менько показав майстер-клас з часом 0 хвилин 56 секунд. Тож у студентів є чудова мотивація прагнути до ще кращого результату.

 

 

 

 

 

   Далі стартували змагання на кмітливість і винахідливість. Студенти, використовуючи набуті знання, продемонстрували вміння найточніше вимірювати кути, перевищення та довжини ліній. Перемогу здобули ті, чиї результати були найближчими до реальності. Владислав Демченко, Володимир Петренко та Денис Климчук – були кращими у вимірюванні перевищень. Також Владислав Демченко та Володимир Петренко вчергове здобули перемогу, але вже в конкурсі з точності вимірювання горизонтального кута, а під час вимірювання дирекційного кута проявив майстерність та кмітливість студент 1 курсу Володимир Сітько.
   Далі стартували спортивні змагання з міні-футболу, стрибків зі скакалкою та підтягування на турніку. Гучними оплесками та підтримкою вболівальників супроводжувалась боротьба між командами. Традиційно, активну участь брали у змаганнях викладачі й роботодавці, демонструючи студентам свої вміння. І місце зі стрибків на скакалці за одну хвилину, з результатом 144 стрибків, отримала Інна Щербак, а І місце з підтягування на турніку із загальним результатом 22 рази виборов Роман Казиміров.

 

 

 

 

   По закінченню змагань переможці отримали цінні призи й нагороди від роботодавців – «Асоціації фахівців землеустрою України», а їх вручення проводили проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша та голова Ради роботодавців факультету землевпорядкування Анатолій Полтавець.

 

 

 

 

 

 

 

   «Літня школа з геодезії та землеустрою 2022» залишила яскраві враження та лише позитивні емоції у студентів факультету землевпорядкування. Щиро дякуємо Раді роботодавців за організацію та постійну підтримку!

 

Ольга Пронь,
студентка факультету землевпорядкування

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook