Наукова бібліотека: до початку нового навчального року готові

8 серпня 2022 року
        Незважаючи на надскладний час для нашої країни, наукова бібліотека не припиняє своєї роботи.

     Одним з найважливіших та найзатребуваніших сервісів нашої книгозбірні зараз, в період воєнного стану, як і під час карантинних обмежень, є електронна доставка документів, адже отримання навчальних посібників, підручників, методичних матеріалів в електронному вигляді на власну електронну пошту є вкрай необхідним під час дистанційного формату навчання, та й під час очного навчання така послуга теж актуальна. Саме тому починаючи з лютого 2022 р. на 2134 електронні поштові скриньки студентів бібліотекарки розіслали понад 23 тисячі електронних версій навчальних посібників та методичної літератури.
      А до
початку нового навчального року ми оновили та доповнили комплекти електронних начальних видань відповідно до навчальних планів та вже розпочали здійснювати планову розсилку їх студентам.
       Слід зазначити, що через вище зазначений сервіс бібліотекарки виконують і індивідуальні замовлення користувачів, тож якщо ви бажаєте отримувати від бібліотеки навчальні та наукові видання в електронному вигляді на електронну скриньку, пишіть нам на електронні адреси: [email protected] та [email protected]. У листі будь ласка зазначте своє прізвище, курс та спеціальність, а також напишіть, які саме видання вас цікавлять або з якої теми чи з якого предмету вам необхідні матеріали, і ми неодмінно вам допоможемо.

      Варто нагадати про ще один електронний ресурс нашої книгозбірні – цифрову бібліотеку, що містить понад 3,5 тис. документів, з них – 212 підручники і навчальних посібників, 150 монографій, а також понад 2 тис. статей та тез конференцій. Саме тут усі бажаючі можуть самостійно переглянути та, за потреби, завантажити на власний комп’ютер електронні версії підручників та навчальних посібників. Лише за поточний рік працівники бібліотеки поповнили цифрову бібліотеку на 1805 нових видань.

     Продовжується також і оцифрування рідкісних та цінних видань з фонду бібліотеки, повнотекстові версії яких теж доступні через цифрову бібліотеку, лише за 2022 р. оцифровано 42 видання. Серед таких видань слід відмітити оцифровані версії університетської газети «За сільськогосподарські кадри», що є унікальним виданням, в якому міститься інформація про розвиток та досягнення нашого університету.

      Однак окрім електронних ресурсів, ще є й друковані видання, обсяг яких щороку поповнюється сучасними новими надходженнями. Так, зокрема, лише у 2022 р. ми отримали та оприбуткували від видавничого відділу 395 прим. (10 назв) навчальних видань, що надруковані за кошти університету.

      Щорічно також проводиться закупівля як навчальних і наукових видань, так і художньої літератури, при цьому особлива увага приділяється новим спеціальностям.

 

       Для науковців університету пропонуємо скористатись вже знайомим бібліотечним сервісом – службою інформаційного моніторингу. Адже основною його функцією є пошук найсучасніших публікацій в іноземних та вітчизняних виданнях за різними галузями науки і техніки, що здійснюється бібліотекарями у наукометричних базах даних (SCOPUS, Web of Science), ресурсах відкритого доступу (DOAJ) та українських періодичних виданнях і базах даних.
     
Тож, шановні наші користувачі, пам’ятайте – наша книгозбірня завжди допоможе вам у пошуку необхідної як наукової, так і навчальної інформації.


Кіщак Тетяна,
директорка наукової бібліотеки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook