Мещеряков Станіслав із Київщини: «Вступаю до НУБіП, бо мрію стати висококваліфікованим спеціалістом з водних біоресурсів та аквакультури»

2 серпня 2022 року
     Одним із найважливіших кроків у житті випускників шкіл 2022 року є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить завжди не лише радість, але й користь.

     Станіслав Мещеряков закінчив у цьому році Нижчедубечанську ЗОШ I-III ступенів і мріє навчатися на престижній та затребуваній спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України.

  • Чим Вам запам’яталася школа?

— Для мене школа – була другим домом. Тут я з друзями спілкувався, радився і дорослішав. Школа – це було щось більше, ніж просто освіта. Недарма дорослі говорять, що шкільні роки – це найкращий період життя. Саме тут я визначився у виборі своїх захоплень, вперше зіткнувся з життєвими труднощами і радів своїм першим перемогам. Навчання для мене завжди було цікавим і спонукало до нових знань. Школа була першим відповідальним етапом мого життя, за нею слідує вищий навчальний заклад, потім робота. Всі ці щаблі хочу пройти цікаво та активно, відповідально і серйозно, лише в такому разі я зможу стати висококваліфікованим спеціалістом, реалізувати себе в житті, досягти кар’єрних вершин.

  • Станіславе, звідки Ви дізналися про НУБіП України, факультет тваринництва та водних біоресурсів і спеціальність 207 «Водні біоресурси та аквакультура?

— Про славетний Національний університет біоресурсів і природокористування України вперше я дізнався від свого класного керівника Галини Топчій. Від неї вперше почув про цікаву та корисну спеціальність. Більш детальну інформацію отримав при зустрічі профорієнтаційного спрямування зі студентами Михайлом Топчієм та Ярославом Клименко, які навчаються на 1 курсі за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура». З цікавої та пізнавальної презентації, яка надала інформацію про факультет, спеціальність, я дізнався про належні умови навчання, центр «Водні біоресурси та аквакультура», проживання в комфортних гуртожитках, мальовничу красу території університету, що вражає та захоплює. Потім розширив свої знання на сайті університету і, нарешті Аліна Макаренко, яка залучила студентів до профорієнтаційної роботи (їх куратор), переконала мене остаточно у виборі майбутньої професії.

  • Які переваги спонукали Вас до вибору спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура»?

— До знайомства з НУБіП мої захоплення не були пов’язані з водними біоресурсами та аквакультурою. Я займався спортом, зокрема футболом та боксом. Але вивчення на уроках біології рослинного та тваринного світу викликав у мене завжди великий інтерес. Ця спеціальність наближена до природи і це мене радує. В дитинстві я полюбляв рибалити, до цього мене спонукали батьки. Безпосередньо мене зацікавив процес зариблення різного типу водойм, вирощування мальків риби та охорона рибних ресурсів. Спеціальність допоможе мені відкрити себе та шлях до рибної галузі.

  • Про що мрієте, чого очікуєте від навчання в університеті?

— Надіюсь на достатній рівень своїх знань, щоб здати мультипредметний тест з високими балами та вступити на навчання до НУБіП. Мрію навчатися і здобути вищу освіту в одному з найкращих закладів вищої освіти України, де є всі можливості для якісного отримання знань від висококваліфікованих викладачів, створені сучасні лабораторії та технології, нові аудиторії, а також є унікальна можливість проходити практику в найкращих рибних господарствах України, так і за кордоном. Не кожен університет може похвалитись такими можливостями, як факультет тваринництва та водних біоресурсів. Все це надихає на те, щоб навчатись у найкращому ВУЗі України. Для мене навчання в університеті – це всебічний розвиток, безмежні перспективи, нові знайомства та океан позитивних вражень та емоцій.

  • Де плануєте працювати після закінчення університету?

— Після закінчення університету та здобуття вищої освіти планую працювати на сучасному рибному господарстві України. Спеціалісти, які працюють в рибній галузі завжди потрібні для розвитку та відновлення рибної галузі в такий складний для України час, а водні об’єкти заповнені сировиною є невід’ємною продукцією для потреб людини.

  • Дякуємо Станіславе за інтерв'ю, бажаємо успішного здати мультипредметний тест та стати нашим студентом. Зустрінемось на заняттях в НУБіП України!


Інтерв’ю з абітурієнтом провели
асистент кафедри гідробіології та іхтіології
Аліна Макаренко і Петро Шевченко,
доцент кафедри гідробіології та іхтіології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook