Микола Мельничук: Знання іноземної мови має першочергове значення для майбутніх фахівців

31 липня 2022 року

Наше чергове інтерв’ю – з випускником Білогородського закладу загальної середньої освіти №1 (Київська область), цілеспрямованим і відповідальним Миколою Мельничуком.

     Скромний, працелюбний хлопець усе свідоме життя думав, що піде навчатися на програміста, однак на його пріоритети вплинула війна…
     Стримано, але виважено і рішуче Микола розповів про те, як із старшими сестрами, їхніми маленькими дітьми і мамою наприкінці лютого опинився у Словаччині. І одним із головних його обов’язків було порозумітися з господарями, які надали прихисток родині. «Побутових питань було так багато, – зізнається хлопець, – що я вдома ніколи не замислювався над ними, а тепер це все треба було пояснити не рідною, а іноземною мовою».
     Ось так день у день упродовж двох місяців поки до Білогородки було небезпечно повертатися, поступово долаючи комунікативний бар’єр, до хлопця прийшло усвідомлення, що знання мови має першочергове значення. «Можна бути юристом, економістом, програмістом, але без знання іноземної не досягнеш нічого».

     Отже, бажаємо Миколі Мельничуку успішно виконати національний мультипредметний тест ЗНО і вступити до НУБіП України на спеціальність «Філологія (переклад включно)», вибравши першою іноземною мовою німецьку.

 

Розмову провела і записала Лариса Колодіна,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook