Освітні можливості для українських гастроентерологів і дієтологів (весна-літо, 2022)

31 липня 2022 року

    Вже завтра почнеться останній місяць літа 2022 року. Майже ніхто з колег не говорить про відпустки і подорожі. Зараз не той час, хоча психологічно і фізично багато лікарів виснажені до краю. Нам всім прийдеться це відкласти до кращих часів. Віримо у те, що вони настануть разом із Перемогою над скаженим злочинцем-сусідом.

     Світ підтримує нашу Армію зброєю, а наших воїнів вчать найкращі інструктори країн НАТО. Наші друзі-колеги не полишили увагою і українських лікарів. З початку війни, у відповідь на запити свідомих і активних членів нашої професійної спільноти, відкрилося багато безкоштовних можливостей підняти свій професійний рівень.

     Пам’ятаємо, що спеціальні знання – це наша зброя у боротьбі з ворогом, а навчання – вишкіл, за допомогою якого ми повинні залишити росіян далеко позаду у науковому, освітньому та практичному потенціалі.

      Хочу звернути увагу всіх моїх друзів на те, що відеоматеріали конференцій, які відбулися весною і літом 2022 року будуть доступні від півроку до року на спеціальних ресурсах, які найчастіше мають назву «on demand». Організатори заходів надсилають повідомлення про їхню доступність. 

    На Тиждень захворювань органів системи травлення 2022 (DDW2022) – Сан Дієго, США (онлайн/оффлайн), який пройшов 21-24.05.2022 р. Було зареєстровано більше ста українських спеціалістів. 22.06.2022 зареєстровані учасники отримали листи електронною поштою з темою «DDW On Demand are available for viewing». Доступом до відеоматеріалів можна скористатися до 3-го травня 2023 року.

     У цьому році відбулась довгоочікувана зустріч Європейського панкреатологічного клубу 2022 (ЕРС2022) з номінальною локацією у нашій столиці – місті Києві. Війна не дозволила провідним панкреатологам світу відвідати Україну і змусила перевести зустріч в онлайн формат.

      Тим не менше, з 22-го по 25-те червня цього року рекордна загальна кількість учасників (понад 2 000, включаючи більше 1 200 українських лікарів) мала можливість дізнатись останні новини панкреатології з «перших рук». Професор Губергриц Наталія Борисівна доклала неймовірних зусиль для того, щоб 54-та зустіч Європейського панкреатичного клубу пройшла у Києві. 

     Більше двох тижнів тому (13.07.2022 р.) учасникам було розіслано повідомлення щодо відкриття доступу до EPC2022 Video Archive. Відеозаписи усіх лекцій конгресу будуть доступні до 30.11.2022 р.

     Багато спеціалістів з України також отримали можливість участі у 54-ій щорічній конференції Європейського товариства педіатричної гастроентерології, гепатології та харчування (ESPGHAN2022) – Копенгаген, Данія (онлайн/оффлайн), яка проходила 22-25.06.2022 року. Дякуємо проф. Olena Nyankovska за сприяння у реєстрації на конференції. Доступ до запису доповідей був доступним вже під час проведення заходу. 

     Міжнародний гепатологічний конгрес (ILC EASL2022) – Лондон, Об’єднане Королівство (онлайн/оффлайн) пройшов з 22-го по 26-те червня 2022 року. Європейська асоціація з вивчення захворювань печінки (EASL) перша проголосила про безкоштовну участь у заході для українських фахівців, а також надала можливості безкоштовного членства. 

     Проф. Щербініна Марина Борисівна зробила велику роботу для втілення у життя доброї волі наших друзів з EASL. Вісім українських гепатологів/гастроентерологів змогли відвідати Лондон, 90 спеціалістів взяли участь у Конгресі в онлайн-форматі та 385 українців стали членами EASL. Відеоматеріали були доступні одразу у розділі “On Demand”, переглянути їх можна буде до до 26.12.2022 р.

      Сподіваємось, що багато українських гастроентерологів і дієтологів долучилися до наших спільних Вебінарів-раундів з Римською Фундацією. Люб’язно надані відеоматеріали було перекладено українською мовою. Вони будуть доступні до 26.12.2022 р. за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=IjYK4q3noJ4.

      Нагадаємо також про нашу спільну ініціативу з British Dietetic Association за підтримки Dietitians Canada. Більше 60 українських дієтологів отримали членство у BDA із доступом до PEN та інших надзвичайно корисних освітніх ресурсів.

     Наші професійні спільноти продовжують працювати над пошуком нових можливостей для професійного розвитку українських лікарів. 

 Далі буде про можливості, які з’являться цієї осені. 

Слава Україні! Ми переможемо і відбудуємо нашу найкращу Батьківщину! 

 

 

Олег Швець, доцент кафедри
технології м'ясних, рибних та морепродуктів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook