Слов’янськ, Краматорськ та прилеглі населені пункти огорнув дим, ймовірно горять лиманські ліси

9 липня 2022 року
ДЕНЬ

Зранку 8 липня Слов’янськ, Краматорськ та прилеглі населені пункти огорнув дим, хоча пожеж у цих містах немає. Вірогідно — задимлення через лісові пожежі на Лиманщині, повідомляє Вільне радіо.

Фотографії задимлених вулиць з’явилися у мережі 8 липня.

“Рятувальники головного управління ДСНС Донеччини до ліквідації пожеж у тих районах наразі не залучені. Інформації про пожежі в нас немає. Можливо, горять ліси на тимчасово непідконтрольній території. Напередодні було багато пожеж, і вночі були. Раніше, коли були лісові пожежі, була така ситуація”, — каже в коментарі Вільному радіо речниця ГУ ДСНС у Донецькій області Вероніка Бахал.

Начальник Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Стороженко однозначної відповіді щодо джерела смогу не має — в його підлеглих немає доступу до лиманських лісів.

“Може бути (що смог внаслідок лісових пожеж в регіоні, — ред.), бої йдуть. Але там немає нікого в нас”, — каже посадовець.

Через масові лісові пожежі внаслідок обстрілів армії РФ смог розповсюджується по населених пунктах півночі Донеччини не вперше. Так, на початку травня російські окупанти цілили у лісові масиви вздовж Сіверського Дінця, в районі Лимана, Богородичного, Святогірська. Під обстрілами лісівники Донеччини гасити пожежі не могли, тож ліси вигорали. Зараз ця територія — тимчасово окупована росіянами або під їхнім щільним вогнем.

 

Джерело: День. https://day.kyiv.ua/uk/news/080722-slovyansk-kramatorsk-ta-prylegli-naseleni-punkty-ogornuv-dym-ymovirno-goryat-lymanski

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook