Приймаємо участь і перемагаємо! Студент технолог зайняв призове місце на Міжнародному студентському професійному творчому конкурсі «Аграрні науки та продовольство»
Приймаємо участь і перемагаємо! Студент технолог зайняв призове місце на Міжнародному студентському професійному творчому конкурсі «Аграрні науки та продовольство»
4 липня 2022 року
Метою даного конкурсу є інтеграція України у світовий простір, розширення міжнародних зав’язків, виявлення та підтримка найбільш талановитих студентів, формування творчого покоління науково активної молоді в аграрній науці, конкурентоздатної на міжнародному ринку праці.
Так, 20 травня 2022 р. офіційно було завершено перший тур II етапу Міжнародного студентського професійного творчого конкурсу «Аграрні науки та продовольство», котрий проводився згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 12.10.2021 р. №1096 на базі Миколаївського НАУ. Реєстрація учасників і подання проєктів на перший тур II етапу Конкурсу тривали до 01 травня 2022 р. На перший тур Конкурсу було подано 235 проєктів з українських та закордонних закладів вищої освіти, у тому числі з 29 університетів таких країн, як: Польща, Канада, США, Китай, Індія, Німеччина, Чехія, Молдова, Латвія, Болгарія та ін.
Конкурс проводився за напрямками: агрономія, технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, агроінженерія. Саме за напрямом – технологія виробництва продукції тваринництва за результатами науково-дослідної роботи в рамках участі у науковому гуртку «Інноваційні технології у свинарстві» було прийнято участь студентом ІV курсу ОС «Бакалавр» факультету тваринництва та водних біоресурсів славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України Іллею Здовбелем та підготовлено наукову роботу на тему «Оцінка добробуту свиней на відгодівлі» (ASSESSMENTOFWELFAREOFPIGSFORFATTENING) за керівництва професора кафедри технології у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Вадима Лихача.



На першому турі II етапу Конкурсу відбулося рецензування наукових проєктів членами журі та обговорення їх на засіданнях, що проходили 20 травня 2022 р. За кожним напрямком були визначені фіналісти (25% від загальної кількості учасників відповідно до рейтингу), які запрошені до участі у другому турі II етапу Конкурсу.
За результатами ретельного, об’єктивного рецензування представлено рейтинговий перелік фінальних, призових наукових робіт, і відповідно сформованого Наказу №68-О «Про підсумки Міжнародного студентського професійного творчого конкурсу «Аграрні науки та продовольство» у 2021-2022 навчальному році» від 14.06.2022 р., Здовбель Ілля Ігорович отримав диплом ІІ ступеня з рейтинговим балом – 79.


Вітаємо нашого переможця, зичимо здоров’я і подальших наукових та виробничих звершень під час навчання в магістратурі й у подальшому. Щиро дякуємо за позиціювання глобальної спеціальності – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», факультету та Університету на міжнародній арені!

Буде сало, буде хліб – vivat славетному НУБіП.
Все буде – Україна!
Вадим Лихач,
в.о. завідувача кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві