Перевірка підготовки

14 червня 2022 року
Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства

Упродовж кількох днів фахівці ДСНС України вивчали організацію заходів з протидії пожежам в природних екосистемах, які проводять державні лісогосподарські підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Фахівці ознайомилися з роботою систем відеоспостереження, які вже кілька років ефективно функціонують в усіх держлісгоспах області, оглянули наявну техніку та комплектацію лісопожежних станцій, облаштування протипожежних заходів в лісових масивах, роботу пірсів для забору води та інше. Фахівці ДСНС України ретельно проаналізували всю роботу лісівників щодо профілактики, протидії та реагуванню на випадки пожеж в екосистемах.

- Питання охорони лісових масив від вогню – першочергове на сьогодні для кожного працівника державної лісової охорони Рівненщини, - наголосив перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Михайло Прокопчук, - в нинішніх умовах ми добре розуміємо важливість охорони лісу від пожеж, тому першочергово наші зусилля спрямовані на профілактичну роботу.

Ще на етапі підготовки до пожежонебезпечного періоду, держлісгоспи області зміцнили свою матеріально-технічну базу, придбали техніку та обладнання для профілактики та боротьби з лісовими пожежами.

На сьогодні на службі в державної лісової охорони 87 пожежних автомобілів, 47 пожежних модулів, 192 мотоцикли.

У держлісфонді області облаштовано 4525 км мінералізованих смуг, проведено догляди за мінсмугами та розривами протяжністю 12166 км.

Для оперативного виявлення можливих лісових пожеж додатково було встановлено 17 телевізійних систем відеоспостереження. Тож на сьогодні держлісфонд Рівненської області перебуває під наглядом 69 камер відеоспостереження, а на підприємствах ефективно працюють централізовані диспетчерські пункти протипожежного відеоспостереження, які дозволяють оперативно виявляти та локалізовувати місця загоряння.

Цілодобово працівники державної лісової охорони патрулюють лісові масиви з метою виявлення порушників правил пожежної безпеки.

 

Джерело: Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства. http://www.rivnelis.gov.ua/news/1322

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook