Марія Галабурда та Валерія Юстинюк прийняли участь у 3-й Міжнародній конференції зі сталого майбутнього

28 травня 2022, 20:56
ФВМ НУБіП України
 
 
   Викладачі кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Марія Галабурда та Валерія Юстинюк разом з іншими учасниками проекту Ерасмус+ Модуль Жана Моне «Інтеграція засад та політики «Єдиного здоров’я» ЄС в Україні (Integration EU One Health framework and policies in Ukraine (101048229-OH4EU))» доповіли про результати досліджень, виконаних в рамках реалізації проекту на 3-й Міжнародній конференції зі сталого майбутнього,  24-27 травня 2022 року у Кривому Розі.
 
 
   Міжнародна конференція зі сталого майбутнього: екологічні, технологічні, соціальні та економічні питання (ICSF) - це рецензована міжнародна конференція, яка є міждисциплінарним форумом для суспільствознавців, вчених, інженерів та практиків, щоб представити свої останні результати досліджень, ідеї, розробки та застосування. Конференція охоплює різні аспекти сталого розвитку, зосереджена на значенні довкілля й технологій для сталого розвитку, та наслідків для корпорацій, уряду, освітніх установ, регіонів і суспільства як зараз, так і в майбутньому.
 
 
   Тематичні напрями конференції стосуються: Геотехнічної та геоекологічної інженеріії; Управління, законодавства та політики сталого розвитку; Вимірюванню, прогнозуванню та моніторингу сталості; Сталому будівництву та архітектурі; Сталим містам та суспільству; Сталій енергетиці; Сталому довкіллю та екологічному менеджменту; Екологічним матеріалам та технологіям; Сталому транспорту.


   Доповідь на тему «Обізнаність про антибіотикорезистентність задля здоров’я довкілля та сталого розвитку: поперечне дослідження» була представлена 25 травня у секції "Стале довкілля та екологічний менеджмент".


   У доповіді представлено системний огляд літератури та перехресне дослідження для оцінки обізнаності та ставлення до антимікробної резистентності серед студентів українських ветеринарних та медичних університетів і продемонстровано зв’язок між проблемою антибіотикорезистентності та Цілями сталого розвитку. Також висвітлено знання та ставлення студентів до застосування антибіотиків та розвитку антимікробної резистентності. Дещо менший рівень обізнаності серед студентів-ветеринарів актуалізує потребу додаткового навчання щодо використання антимікробних засобів та їх впливу на стан зовнішнього середовища, зокрема в рамках підходу «Єдине здоров’я».
 
 
Марія Галабурда, доцент кафедри ветеринарної гігєни
ім.професора А.К.Скороходька

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook