Вікторія Кузьменко з Чернігівщини: щоб бути у гармонії з природою обираю садово-паркове господарство в НУБіП України

26 травня 2022 року

Обрання професії – завдання не з пересічних, адже визначає наш майбутній шлях та має базуватись на життєвих цінностях і пріоритетах. Це перше, на чому акцентувала увагу моя співрозмовниця – Вікторія Кузьменко, учениця Семенівського закладу ЗСО І-ІІІ ступенів № 1 Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Професія є важливою для неї і як засіб реалізації свого творчого потенціалу, і як можливість зробити цей світ кращим, комфортнішим для кожного з нас.

«Садово-паркове господарство не випадково стало моїм вибором майбутнього фаху, ‒ зазначає Вікторія, ‒ адже завжди розуміла, що лише та професія, яка «до душі», приноситиме задоволення, стимулюватиме до постійного розвитку». При цьому наголошує, що сприяла такому розумінню, з-поміж іншого, участь у роботах з озеленення території школи, скверів рідного міста, а також залучення до висаджування лісів. «Для створення зеленого світу, в якому кожен з нас почуватиметься гармонійно, є важливою натхненна робота фахівців садово-паркового господарства, одним з яких я і прагну стати», ‒ розповідає Вікторія.

А здобувати необхідні компетентності Вікторія планує у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. На користь Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, де готують фахівців садово-паркового господарства, відмічає якість освіти, матеріально-технічне, інформаційне, навчально-методичне забезпечення, а також можливості закордонного стажування. Про все це моя співрозмовниця дізналась більш детально під час цьогорічного Дня відкритих дверей в інституті, що і підтвердило правильність зробленого вибору.
Сподіваюсь, що будуть успішними зусилля Вікторії, які вона докладає для вступу у НУБіП України – передусім отримання конкурентних результатів проходження національного мультипредметного тестування та участі у Всеукраїнській олімпіаді для вступників. А її творчий потенціал, про який свідчить, наприклад, навчання у закладі позашкільної освіти «Центр дитячої та юнацької творчості» Семенівської міської ради (2020 р.), переможна участь у конкурсі «Поетичний віршограй», присвяченому 150-й річниці від дня народження Лесі Українки (2021 р.), а також участь у V-й Всеукраїнській українознавчій грі (2017 – 2018 рр.), і надалі розвиватиметься у напрямі професійного зростання як фахівця садово-паркового господарства.

І важливо те, що Вікторія чітко усвідомлює значущість праці фахівців садово-паркового господарства саме у повоєнний час. Адже відновлення нашої країни, того середовища, де люди можуть продуктивно працювати, реалізовувати свої задуми, відпочивати, вимагатиме максимальної віддачі таких фахівців – тих, хто вирощуватиме декоративні рослини, проєктуватиме об’єкти садово-паркового господарства та втілюватиме їх на практиці, реалізуючи свої сміливі, творчі ідеї та роблячи цей світ комфортним та гармонійним для кожного.

Оксана Павліщук,
доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook