Враження майбутнього менеджера від конференції «Нас об’єднала бджола»

24 травня 2022, 3:15

В серце вжалила бджола - перевернулась
повністю свідомість моя
Повозніков М.Г

   Все почалося з оголошення на сторінці Студентської Організації НУБіП. Я побачила оголошення, в якому йшлося про конференцію з бджільництва – прекрасної й цікавої для обговорення теми й одразу вирішила, що маю взяти участь. Хоч я й не пасічник, тема бджільництва мені є близькою ще з першого курсу, коли Микола Гаврилович вперше запросив нашу групу на пасіку НУБіП, а після того на одну з конференцій. Отож, я ніяк не могла впустити таку чудову можливість знову зустрітися і обговорити вже улюблену тему.

   На самій конференції понад 250 учасників, що не може не радувати, адже це свідчить про неабияку зацікавленість студентів у бджільництві. Зокрема протягом конференції було заслухано близько 40 доповідей на найрізноманітніші теми – огляд продукції бджільництва, актуальні проблеми і шляхи їх вирішення, інноваційні технології на пасіці, хвороби бджіл та їх профілактика, історія бортництва, роль жінок-пасічниць…

    З початком науково-практичної конференції Микола Гаврилович привітав всіх учасників, чим придав сил, настрою та «бойового духу» всім нам, адже всі знають – Микола Гаврилович – провокатор і мотиватор водночас. Конференція тривала досить довго, але це не знизило нашого інтересу й від початку й до кінця кількість присутніх трималася на рівні 90 – 100 учасників.

     Особисто для мене всі заслухані доповіді були дуже цікавими пізнавальними та корисними. Зокрема дуже цікаво було послухати про лікування на основі продуктів бджільництва, про облаштування пасіки та про актуальні проблеми бджільництва і способи їх вирішення. Свою ж доповідь я присвятила ринку меду України, в якій розповідала про особливості, прибутковість та перспективи розвитку ринку меду та галузі бджільництва в Україні. Після всієї прослуханої інформації мені справді захотілося спробувати себе в ролі пасічника, або хоча б побувати на пасіці ще раз.

     Також було надзвичайно приємно ще раз зустрітися на конференції з колегами – Назарієм Білько та Анастасією Білько, з якими я брала участь в попередній конференції по бджільництву.

    Після проведення конференції зі мною також зв’язалися наші старанні модератори, які невтомно координували всю роботу конференції, та запропонували взяти участь в оцінюванні учасників, на що я також погодилась, адже це унікальний безцінний досвід.

   Спираючись на власні вподобання, якість доповіді, естетичність презентації та загальну подачу інформації я сформувала власний рейтинг доповідей учасників. Але остаточне рішення стосовно рейтингу будуть приймати учасники комісії. Сформований власний рейтинг доповідей я додаю до свого відгуку в іншому файлі.

    Загалом конференція була надзвичайно пізнавальною, корисною та душевною. Я вражена кількістю зацікавлених студентів, якістю доповідей, а також їх наполегливою, старанною працею та обізнаністю з різних тем. Також дуже радує присутність студентів з інших університетів – це ознака значної популяризації нашого заходу.

    Ще особисто для мене – студентки 2 курсу факультету аграрного менеджменту, участь у конференції є надзвичайно корисною з огляду на цікавий досвід та практику спілкування з широкою аудиторією. Окрім того, дуже приємно спостерігати вдосконалення своїх вмінь та навичок, помічати свій прогрес та шляхи подальшого розвитку.

    На прохання Миколи Гавриловича також зазначу основні моменти, які на мою думку були ідеальними, а які потребують вдосконалення. Отже почну з позитивних особливостей конференції:

  • Значна популяризація та заохочення до участі у галузі бджільництва молоді (студентів);
  • Унікальний досвід проведення презентації власної роботи та спілкування з широкою аудиторією;
  • Якісна робота модераторів – чудово сформовано умови проведення, а також забезпечення якісної комунікації між учасниками у чаті конференції.

     Тепер розгляну моменти, які за можливості варто вдосконалити:

  • Конференція зайняла дуже багато часу, тож, можливо було б доцільно організувати за напрямами (тематиками) кілька кімнат загальної конференції, щоб доповідачі різних напрямків (тематик) могли доповідати окремо і одночасно. Можливо це дещо прискорило б саму конференцію, але організацію такого масштабного заходу було б значно важче координувати, тому як альтернатива –за умови великої кількості доповідачів організувати дводенну конференцію;
  • Модератори після організації проведення конференції досить завантажені опрацюванням результатів, тож як варіант розгрузки пропоную паралельно з проведенням самої конференції організовувати загальне опитування учасників (як доповідачів так і слухачів) щодо якості доповіді з варіантами оцінки та врахуванням відсоткового співвідношення кількості людей, що проголосували.

    У всіх інших аспектах підготовки та організації конференції я була абсолютно задоволена за що варто подякувати всім, хто приймав участь в організації конференції.

    І наприкінці хочу від всього серця подякувати модераторам, організаторам та Миколі Гавриловичу за цю прекрасну можливість поспілкуватися на одну з улюблених тем, яку вже можна назвати рідною – бджільництво і пасіка. Дякую модераторам за технічну підтримку та невтомну роботу, дякую Студентській Організації за популяризацію анонсу конференції, дякую всім доповідачам за підготовку та представлення робіт, дякую всім учасникам за присутність та прояв зацікавленості!

Студентка 2 курсу 5 групи ФАМ НУБіП України
Красноштан Анна
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook