День науки в Україні – вітаємо молодих науковців!

21 травня 2022 року

 У третю суботу травня в Україні відзначають професійне свято наукових працівників – День науки, яке об'єднує в наукову спільноту усіх учених.

     Свято запроваджене в Україні «…на підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України…» згідно з Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 року № 145/97.

     Мета цього свята – вшанування наукових традицій, досягнень учених, якими ми цілком справедливо пишаємося, і на яких покладаємо великі сподівання.

     У 2022 році День науки в Україні припадає на 21 травня.

     Складно собі уявити сучасне життя без наукових досягнень та інновацій. Розвиток економіки кожної країни визначається рівнем наукоємності виробництва та питомою часткою витрат на наукові дослідження і розробки до валового внутрішнього продукту. Адже лише завдяки науці людство досягло прогресу, пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів, нано- та біотехнологій.

     У складні для нашої країни часи боротьби за Незалежність, Свободу, Право на Життя роль науки значно зросла. Саме науковці, разом з нашими воїнами, мають стати на передовій важкої праці – забезпечення Перемоги, відновлення та розбудови України.

     Щиро вітаємо спілчан-науковців з професійним святом – Днем науки!

Бажаємо усім вченим, молодим науковцям, науково-педагогічним працівникам міцного здоров’я, творчості й наснаги, невтомності у пошуку та примноження результатів інновацій. Нових вам відкриттів та звершень!

Добра и миру!

З повагою,
ректор НУБіП України,
академік НАПН України  Станіслав Ніколаєнко

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook