Журналісти фахово й переконливо захистили курсові роботи

17 травня 2022 року
НУБіП України

  На кафедрі журналістики та мовної комунікації відбувся публічний захист курсових робіт з курсів «Теорія твору і тексту» (3 курс) та «Аудіовізуальне виробництво» (2 курс).

 

Завідувачка кафедри Наталія Миколаївна Костриця висловила студентам сподівання щодо ґрунтовності робіт та побажала успішного захисту.

– Курсова робота для студента – це важлива форма і відповідальний етап у період навчання, – додала Наталія Миколаївна, – бо вона має наукову складову, дослідження є підсумком результатів навчання з того чи того предмету. А ще це гарна нагода виступити публічно, відповісти на питання, подискутувати з різних проблем журналістського фаху.

Третьокурсники обрали цікаві та актуальні теми, підготували до своїх робіт різноманітні презентації. Було обговорено особливості журналістської діяльності і творчості, розглянуто образ автора твору та форми присутності автора в творі, види структури твору, поняття тексту і дискурсу в сучасній науці, представлено твір і текст як результати мовної діяльності, не обійшли увагою студенти жанр, композицію, архітектоніку твору тощо.

  

    Другокурсники в дослідженнях представили теми щодо традиційних та нових медіа, фейків, маніпулятивних прийомів, мові ворожнечі, особливо наголошували на інтернет-ресурсах, надактуальних проблемах у масмедіа у звʼязку з активною фазою російсько-української війни та ін.
На підтвердження досліджень студенти подавали в роботах діаграми, графіки, укомплектовували розлогі додатки.

   

Кожен захист викликав інтерес як у викладачів кафедри, так і студентів. Загалом науково-педагогічні працівники під час обговорення відзначали різноманіття тем, високий рівень знань студентів, уміння самостійно працювати, аналізувати інформацію та робити вдалі висновки, особливо було відзначено на оригінальності як робіт, так і презентацій.

 

 

 

Успішні захисти свідчать не тільки про знання з курсів «Теорія твору і тексту» та «Аудіовізуальне виробництво», але й знань, умінь та навичок із курсу «Основи наукових досліджень».


Варто зауважити, що цьогоріч студенти працювали в різних умовах через евакуацію та адаптування в нових умовах, через обмеження доступу до тих чи тих ресурсів, але бажання працювати, здобувати нове перемогли всі перешкоди!


Марина НАВАЛЬНА, професор,
та Тетяна ЧУМАК, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook