Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК підсумовує результати роботи ХІ міжнародної науково-практичної конференції

14 травня 2022 року

  Весна – це завжди краса, зелень, це оживання всього живого після зимового періоду. Щороку навесні факультетом харчових технологій та управління якістю продукції АПК проводиться Міжнародна науково-практична конференція, що присвячена питанням переробки сировини, виробництва харчових продуктів та її стандартизації і безпечності. Не винятком став і цей весняний рік, хоча на даний час у нас в Україні продовжується війна.

   Пленарне засідання першого дня конференції було насичене цікавими, змістовними, націленими на вирішення проблем сьогодення і майбутнього в харчових та переробних виробництвах.

 

   Зробивши невелику перерву, учасники-науковці продовжили роботу конференції в секціях:

   - Секція 1. Стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва;

   - Секція 2. Сучасні аналітичні методи аналізу показників якості та безпечності сільськогосподарської. сировини та продовольства;

   - Секція 3. Інноваційні технології переробки продовольчої сировин;

   - Секція 4. Процеси і обладнання виробництва та переробки продукції АПК.

   Найбільшу кількість доповідачів становили науковці Національного університету біоресурсів і природокористування України. Також в роботі секцій прийняли участь представники багатьох наукових установ України та зарубіжжя, а саме: Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Київський кооперативний інститут бізнесу і права, Київський національний торговельно-економічний університет, Київський національний університет культури і мистецтв, Всеукраїнський науковий інститут селекції, Інститут продовольчих ресурсів НААН України, Інститут післядипломної освіти НУХТ, Національний університет харчових технологій, Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків, Інститут загальної енергетики НАН України, Інститут технічної теплофізики НАН України, Інститут клітинної біології та генетичної інженерії НАН України, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України», Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Луцький національний технічний університет, Інститут сільського господарства Полісся НААН України, Одеський державний аграрний університет, Уманський національний університет садівництва, Херсонський державний аграрно-економічний університет, Університет Анкари, (Туреччина), Словацький сільськогосподарський університет в Нітрі (Словаччина), Інститут генетики, фізіології та захисту рослин АНМ (Молдова), Університет сільськогосподарських наук і ветеринарної медицини Клуж-Напока (Румунія), Жешувський університет (Польща), Люблінська Політехніка (Польща), Ліонська ветеринарна школа (Франція).

  В цілому під час реєстрації була зафіксована рекордна кількість учасників - 129 науковців. А до участі в конференції було подано 188 тез доповідей, 102 з яких було заслухано під час пленарного та секційних засідань протягом двох робочих днів. Кожна презентаційна наукова робота містила мету, об’єкти та методи досліджень, експериментальні дані у вигляді графіків, діаграм, таблиць, схем тощо та висновки. Роботи були присвячені дослідженням в харчових технологіях, стандартизації і сертифікації продукції та технологій в АПК, процесах і обладнанні харчових виробництв, розробленню нових видів харчових продуктів, очищенню води та газів, способів отримання біопалива та багато інших. Зацікавленість до всіх без винятку робіт можна було спостерігати за цікавими і допитливими запитаннями від студентів та аспірантів і побажаннями подальших наукових звершень від досвідчених науково-педагогічних працівників. В ході проведення секційних засідань народжувалися нові ідеї і подальші напрямки наукових досліджень.

   За результатами роботи секцій були визначені переможці, які отримали дипломи І, ІІ і ІІІ ступеню. Всім учасникам конференції було вручено сертифікати. На даному етапі це було зроблено у вигляді надсилання відзнак на електронні пошти учасників конференції, але найближчим часом ми надіємося на зустрічі в університеті, тому не за горами і урочисте вручення нагород найкращим науковим роботам.

   Підсумовуючи результати роботи конференції, можна сказати, що проведення таких Міжнародних науково-технічних конференцій на користь як викладачам, які обмінюються між собою досвідом роботи, так і здобувачам вищої освіти, які поповнюють свій багаж знань важливою науковою інформацією та мають змогу зустрітися з визначними науковцями і набратися досвіду.

 Максим Гудзенко
асистент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook