Атестація аспірантів агробіологічного факультету. Ми тримаємо аграрний науковий фронт!

13 травня 2022 року
     Наука не стоїть на місці навіть в такий складний для України час. Поля по всій країні засіваються, а аспіранти агробіологічного факультету впевнено закладають досліди та підбивають підсумки проведених робіт.
     Згідно наказу ректора НУБіП України, академіка Станіслава Ніколаєнка, "Про проведення атестації аспірантів і здобувачів, які проходять підготовку у Національному університеті  біоресурсів і природокористування України" 12 травня 2022 року відбулася атестація аспірантів агробіологічного факультету спеціальностей 201 "Агрономія"102 "Хімія" та 203 "Садівництво і виноградарство" в онлайн-режимі. Загалом на агробілогічному факульті 52 аспіранти та здобувачі.
   На засіданні атестаційної комісії, не зважаючи на складні умови, були присутні майже всі аспіранти. Всі вони попередньо вже успішно пройшли атестацію на кафедрах.
   Розпочала засідання голова атестаційної комісії, декан факультету Оксана Тохна. В першу чергу вона поцікавилася про безпеку та стан аспірантів на сьогоднійшній день. 
   
   Велику увагу на засіданні приділили аспірантам 4-го року навчання, які вже на фінішній прямій до захисту дисертаційних робіт. Кожен аспірант доповів про свій рівень готовності. Так, Роман Спряжка, аспірант кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, відзвітувався про успішне виконання плану роботи, зокрема про готовність пройти в найближчий час передзахист на кафедрі. 
   Сергій Козін, аспірант кафедри землеробства та гербології, запросив усіх бажаючих відвідати ПП "Агроекологія". Це – найбільше в Україні підприємство, яке працює виключно за технологіями органічного землеробства. Понад три десятиліття тому тут повністю відмовилися від застосування гербіцидів, пестицидів, мінеральних добрив, що дозволяє отримувати високоякісну екологічно чисту продукцію.
   Семен Танчик виявив неабияке занепокоєння щодо наукових публікацій аспірантів згідно нового положення та в сучасних умовах.
   Підняли питання щодо проблеми з дослідами на територіях, де ведуться бойові дії. Зокрема, складна ситуайція з дослідженнями на Північнокримському каналі та у Запорізькій області.
   Аспіранти 1-го року пройшли свою першу атестацію. На засіданні значну увагу звернули на правильність проведення наукових досліджень. Оксана Тонха запевнила всіх, що усіляко сприятиме аспірантам на їх науковому шляху. Члени атестаційної комісії на чолі з Оксаною Тонхою прийняли одноголосне рішення атестувати заслуханих аспірантів.
Щиро всіх вітаємо! Бажаємо творчого натхнення та успіхів у подальшій науковій роботі! Так тримати!
Мирного всім неба!
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Олексій Кононенко,
голова Ради аспірантів агробіологічного факультету
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook