На Херсонщині окупанти забороняють гасити лісові пожежі

9 травня 2022 року
UNN

Російські загарбники забороняють гасити лісові пожежі, які вирують у Херсонській області. Про це повідомила у своєму Telegram-каналі уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише УНН.

Цитата

"Біля сіл Геройське та Іванівка вирують лісові пожежі. Але російські солдати забороняють їх гасити. Життя селян під загрозою", - повідомила омбудсмен.

Деталі

Так, з її слів, ще 2 травня голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець повідомляв, що на окупованій території Херсонської області пожежі фіксували на понад 800 га лісу.

Окупанти не дозволяли лісовій охороні підступатися до місць загорянь, доки вогонь не дійшов до їхніх блокпостів, інформує Денісова. Болоховець повідомляв, що пожежу локалізовано, але зник зв'язок із працівниками на місці.

Додамо

Крім того, розповіла уповноважена, рашисти у Херсонській області примушують підприємців отримувати "тимчасові дозволи" на роботу, в разі відмови – конфіскація

"Представники окупаційних адміністрацій в Херсонській області здійснюють об’їзд об’єктів промисловості. В першу чергу – виробників харчової продукції з метою примусити керівництво та персонал до співпраці. Озброєні російські бойовики їздять по офісам комерційних компаній та в ультимативній формі вимагають продовження виробництва продукції", - повідомила Денісова.

Для цього, за словами рашистів, необхідно "офіційно" оформити свою діяльність за російськими правилами та отримати "тимчасовий дозвіл" на роботу від "військово-цивільних адміністрацій", зазначає вона.

Зі слів омбудсмена, власники та працівники підприємств попереджені, що в разі припинення роботи або порушення будь-яких вимог росіян, керівництво і персонал буде змінено. Нових власників і співробітників визначатимуть окупаційні адміністрації з-поміж лояльних до них людей.

"Терор та жорстоке поводження з мирними жителями на окупованих територіях це військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, та порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень рф прав людини в Україні", - наголосила вона.

Нагадаємо

Як свідчать нові телефонні розмови, які вдалося перехопити СБУ, на Херсонщині російські окупанти займаються рекетом, пиячать та влаштовують між собою перестрілки з поножовщиною.

 

Джерело: UNN. https://www.unn.com.ua/uk/news/1975897-na-kharkivschini-okupanti-zaboronyayut-gasiti-lisovi-pozhezhi-denisova

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook