Майбутні студенти факультету ветеринарної медицини взяли участь в Університетському Дні відкритих дверей

6 травня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   Ми зобов’язанні дбати про розвиток нашої держави та її економіку шляхом підготовки висококваліфікованих, конкуренто спроможних кадрів у кожній галузі.

   05 травня 2022 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування України було проведено «День відкритий дверей» в режимі on-line з використанням платформи Webex. Незважаючи на перепони, у яких опинилися випускники загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів, коледжів, у воєнний час кожний із них стоїть перед вибором закладу вищої освіти, майбутньої професії, життєву дорогу в майбутнє.

   У «Дні відкритих дверей» взяли активну участь 76 абітурієнтів з усієї країни, які бажають вступити на факультет ветеринарної медицини.

   Ректор університету Станіслав Ніколаєнко у своєму виступі надав абітурієнтам детальну інформацію про спеціальності, рейтинг університету серед усіх закладів вищої освіти, результати Всеукраїнських предметних олімпіад, наукових студентських конкурсів тощо. Він зазначив, що наш університет посідає високе місце серед усіх університетів України, має потужний кадровий потенціал, сучасне обладнання і прекрасну матеріально-технічну базу.

   Секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський ознайомив абітурієнтів з особливостями нинішньої вступної компанії, детально зупинився на здачі мультимедійного тесту та мотиваційних листах, які необхідно подавати для вступу, термінах вступної компанії та місцях державного замовлення.

 

   Учасники «Дня відкритих дверей» ознайомилися із діяльністю органів студентського самоврядування університету, організацією культурно-масових та спортивно-масових заходів, умовами проживання студентів в гуртожитках.

   На факультеті ветеринарної медицини до абітурієнтів звернувся декан Микола Цвіліховський, який зазначив що цей непростий час освідченні потужні кадри визначають майбутнє для нашої країни. Хоча сьогоднішній «День відкритих дверей» відбувався дистанційно, відчувався позитивний настрій молоді, яка планує пов’язати своє подальше життя з ветеринарною медициною, наданням допомоги тваринам, готовністю оберігати людство від хвороб, і цим забезпечувати якість життя кожної людини.

   Декан зазначив, що факультет ветеринарної медицини НУБіП України є центром ветеринарної освіти, науки, інновацій і практики в нашій державі. Підтвердженням цьому є успішна робота його випускників на самих сучасних високотехнологічних підприємствах, у ветеринарних клініках як в Україні, так і в усьому світі – США, Канаді, Австралії, країнах Європейського союзу.

   Микола Цвіліховський акцентував увагу на сучасній матеріально-технічні базі факультету і інформував абітурієнтів про те, що вже багато зроблено в плані створення надсучасних навчально-наукових і дослідницьких лабораторій та клінічних спеціалізованих кабінетів.

   На факультеті здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями «Ветеринарна медицина» з ліцензійним обсягом 350 осіб та «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з ліцензійним обсягом 75 осіб. Підготовку лікаря ветеринарної медицини здійснюється 110 висококваліфікованих науково-педагогічних працівників, третина з яких – доктори наук, професори.

   На кожному курсі формується група з вивчення фундаментальних та фахових дисциплін англійською мовою. Студенти можуть проходити навчання в європейських університетах (Естонія, Іспанія, Хорватія, Польща та ін.). Після закінчення університету є достатня кількість місць для працевлаштування, оскільки факультет активно співпрацює з Радою роботодавців, яка надає сучасні бази практичної підготовки студентів та місця для працевлаштування випускників.

   Для учасників Дня відкритих дверей була продемонстрована матеріальна база кафедр та інших структурних підрозділів факультету. Учасники ознайомилися з особливостями підготовки лікаря ветеринарної медицини на факультеті, роботою ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс», ННЛ «Банк крові тварин», ННЛ «Центр репродуктології тварин з банком сперми і ембріонів», ННЛ «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині», Музей анатомії та НДІ «Здоров’я тварин».

           

   Зазначимо що учасники «Дня відкритих дверей» були надзвичайно активними, поставили велику кількість питань, на які отримали вичерпні відповіді.

         

   На завершення декан побажав усім міцного здоров’я, успіхів і мирного неба над головою.

   Бажаємо усім абітурієнтам-2022 успішно вступити на омріяну спеціальність та чекаємо їх вже в якості студентів факультету ветеринарної медицини НУБіП України!

Слава факультету!
Слава Університету !
Слава Україні!

Сергій Деркач, Юрій Жук, Тарас Савчук,
заступники декана факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook