Члени ради роботодавців факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК провели цикл гостьових лекцій магістрам освітньої програми "Якість, стандартизація та сертифікація"

5 травня 2022 року

Підвищення кваліфікації – це навчання, направлене на підтримку і удосконалення професійного рівня знань і умінь персоналу. Сучасні програми підвищення кваліфікації ставлять за мету навчити фахівців самостійно думати, вирішувати комплексно проблеми, працювати командою. Особливістю також є те, що слухачі уже володіють певними знаннями і практичними навиками виконання своєї роботи, можуть критично відноситись до навчального матеріалу, хочуть отримати саме ту інформацію, яка потрібна для практичної діяльності. Підвищення кваліфікації спрямоване на послідовне удосконалення професійних знань, умінь і навиків, зростання майстерності.

Саме тому, 15 квітня 2022 року, студентам факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка», освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація» були проведені цикл гостьових лекцій «Основи системи менеджменту якості за міжнародним стандартом ISO 9001:2015». Організатор навчання – Бюро Верітас Україна. Основні напрямки діяльності організації пов'язані з послугами в галузі сертифікації, класифікації, інспекцій, аудитів, випробувань, навчання та управління будівельними проектами.

Бюро Верітас – світовий лідер з надання послуг в сфері якості, безпечності, довкілля та соціальної відповідальності (QHSE), має більше 50 міжнародних и національних акредитацій.

            Спікер вебінару – Соколов Іван Георгійович, д.б.н.,провідний аудитор Бюро Верітас Сертифікейшн.

            Цілі, які розглядалися і вирішувалися на навчанні:

1.            Дізнатися, як впровадити стандарти системи менеджменту якості (СМЯ);

2.            Дізнатися принципи менеджменту та процесного підходу;

3.            Зрозуміти структуру стандарту ISO 9001:2015, вивчити вимоги кожного розділу стандарту;

4.            Поглибити здатність інтерпретувати положення стандарту ISO 9001:2015;

5.            Дізнатися про важливість документації СМЯ та розуміти її структуру; 

6.           Дізнатися вимоги процедури сертифікації.

 

 

 

 

 

 

 

Після закінчення прослуховування курсу, запитань – відповідей, учасники отримали контрольну роботу із трьома рівнями складності. Після проходження тестування учасники з нетерпінням чекали результату та бажаного сертифіката міжнародного зразка про проходження навчання від відомого у сфері сертифікації Підприємства з іноземними інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю «БЮРО ВЕРІТАС УКРАЇНА». Довгий час очікував підбадьорював і не давав зупинятися, тому було прослухано ще один цікавий курс, що відбувся 28 квітня – «Схема сертифікації визнана GFSI - FSSC 22000, ver.5.1» та записатися на наступний, що відбудеться 6 травня – «Основи стандарту ISO 45001:2018». Іспит складено на успішно і отримані сертифікати.

  

Отже, сучасна та якісна підготовка фахівців передбачає двостороннє навчання, як з боку студента, так і викладача, який постійно має удосконалювати свою професійну майстерність. Тож, навчаємося та працюємо з метою ефективного, інноваційного та програмного навчання наших студенів та самих себе!

Наука – це організовані знання, мудрість – це організоване життя.

Іммануїл Кант

 

Тетяна Розбицька,
асистент кафедри стандартизації та
сертифікація сільськогосподарської продукції

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook