Засідання навчально-методичної ради

27 жовтня 2021, 23:51
м. Київ НУБіП України

 

 

 Аналіз та активізація профорієнтаційної роботи на факультеті, обговорення стану проведення дистанційного навчання, постерна конференція студентів 2-го року навчання магістратури, перевірка магістерських робіт на наявність плагіату, розгляд функціонування освітньо-наукової програми «Галузеве машинобудування» та розгляд навчальної літератури, пропонованої до видання – перелік основних питань, які увійшли до порядку денного жовтневого засідання навчально-методичної ради факультету.

   На зборах визначено основні напрямки профорієнтаційної діяльності колективу факультету, зокрема, розподілено перелік коледжів і технікумів профільних спеціальностей між викладачами кафедр та призначено персональну відповідальність за проведення профорієнтаційної роботи у кожному закладі. Також, необхідно проводити роботу з випускниками коледжів, стосовно уточнення складеного ними ЗНО з української мови та математики. Ці предмети повинні бути зараховані, як ЗНО, а не як ДПА, оскільки, ДПА в подальшому виключає можливість вступу до ВНЗ. Для забезпечення якісного контролю за навчанням абітурієнтів на курсах підготовчого відділення університету, визначено документальну форму, за якою подаються дані про вступника із вказаним прізвищем науково-педагогічного працівника до деканату факультету. Показник профорієнтаційної діяльності кожної кафедри буде оцінюватися на зборах трудового колективу факультету.

   Члени навчально-методичної ради, колегіально, обговорили стан дистанційного навчання студентів та звернули увагу на виклики такого виду навчального процесу. Дистанційне навчання, яке проходять студенти всіх курсів факультету, передбачає самостійне вивчення дисциплін з використанням електронних курсів університету, E-learn, літературних джерел та інтернет-середовища. Наразі, 80% студентів зареєстровані у бібліотеці університету та забезпечені конспектами лекцій і необхідними посібниками для проходження занять.
Доцент кафедри с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка В. Курка наголосив, що студенти потужно використовують навчальний ресурс платформи E-learn, який передбачає засвоєння наявного теоретичного матеріалу, виконанням практичних завдань, складання модулів і контрольних робіт. Опанування дисциплін підсилюється відеоконсультаціями студентів з викладачами, графік яких розроблений напередодні дистанційного навчання та регламентує щотижневі зустрічі на платформах Cisco Webex Meetings, Zoom та ін. Рішенням навчально–методичної ради, всі зміни у графіку відеоконсультацій, стосовно посилань і дат, необхідно своєчасно вносити на сайтах кафедр та інформувати про це студентів і деканат.
   Щотижневий контроль навчального процесу показує, що 16% студентів факультету працюють з низькою інтенсивністю, інколи, пропускають заняття та несвоєчасно здають виконані завдання. Причиною повільної активності цих студентів, являється низький рівень покриття інтернет - сигналу в окремих регіонах країни, тому контакт з ними підтримується за допомогою електронних скриньок та меседжерів.
   Навчально - методична рада також розглянула умови майбутнього захисту магістерських робіт та проведення постерної конференції магістрів.

   

   Асистент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка І. Ничай надав інформацію, стосовно перевірки випускних магістерських робіт на наявність плагіату і наголосив, що роботи мають бути перевірені до 15 листопада.

Іван Роговський
 

 

 
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook