На кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності відбувся День відкритих дверей

17 квітня 2022 року

 

 

    Зараз весна… Вона переможе… Незабаром випускники постануть перед одним із найважливіших виборів у своєму житті – вибором університету та спеціальності, за якою вони навчатимуться. Вдалий вибір професії є одним із основних компонентів внутрішньої гармонії, слугує запорукою впевненості та усвідомлення свого значення в соціумі.

     16 квітня 2022 р. на кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України у дистанційному форматі відбувся День відкритих дверей, до якого долучились 78 учасників з Житомирської, Кіровоградської, Київської, Черкаської, Чернігівської Тернопільської, Хмельницької областей та м. Києва.

     Під час заходу майбутні абітурієнти та їх батьки познайомились зі спеціальністю економічного факультету – 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», яка є досить конкурентною, перспективною і затребуваною на ринку праці, а також можливостями, що відкриваються перед студентами та випускниками нашого славетного Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     З вітальним словом до присутніх звернувся декан економічного факультету, д.е.н., професор Анатолій Діброва, який детально розповів про переваги навчання на економічному факультеті та в нашому університеті. Анатолій Дмитрович зупинився на потужній матеріально-технічній базі університету, його сучасній інфраструктурі, наукових здобутках викладачів і студентів та навів високий рейтинг НУБіП України як серед вітчизняних університетів, так і закордоном. Він наголосив, що навчальний процес на економічному факультеті має на меті ефективну, індивідуальну підготовку висококваліфікованого фахівця, здатного розв’язувати сучасні виробничі і наукові завдання в економічній сфері аграрного сектору. Наш студент має можливість не тільки отримати якісні знання, а й бути соціально активним учасником студентського життя університету і країни. Навчальні плани економічного факультету та спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» адаптовано до системи вищої освіти США, країн ЄС, Японії, тощо. Значна частина науково-педагогічних працівників економічного факультету пройшли стажування у провідних зарубіжних університетах та мають практичний досвід. Декан навів приклади можливості отримання подвійних дипломів та зарубіжного стажування студентів.

     Завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, д.е.н., професор Микола Ільчук закцентував увагу на перевагах навчання на спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Микола Максимович зазначив, що на кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності економічного факультету функціонують дві сучасні навчально-наукові лабораторії з Біржової діяльності і торгівлі та Бізнес-планування підприємницької діяльності, які обладнані комп’ютерною технікою та мають програмне забезпечення, що дозволяє в режимі реального часу працювати на діючих електронних майданчиках вітчизняних та світових бірж. Компетенції, які набудуть здобувачі вищої освіти під час навчання тут забезпечать їм: здатність обирати та використовувати відповідні аналітичні методи, інструментарій для обґрунтування стратегічних рішень щодо створення, функціонування підприємницьких, торговельних і біржових структур; розуміння форм взаємодії суб’єктів ринкових відносин; здатність застосовувати інноваційні підходи в діяльності підприємницьких, торговельних та біржових структур; можливість працевлаштування та отримання високих заробітних плат тощо.

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський ознайомив майбутніх абітурієнтів з особливостями вступної кампанії у 2022 році. Він окреслив усі тонкощі як реєстрації та подачі документів, так і складання вступного Національного мультипредметного тесту. Вся інформація щодо вступної кампанії є на офіційному сайті НУБіП України, тому випускники у будь-який час можуть ознайомитись та, за потреби, отримати консультації у Приймальній комісії НУБіП України.

     Гарант ОП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», доцент Валентина Яворська зазначила, що спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» у минулому році пройшла успішно акредитацію та отримала високі оцінки з боку експертів. Унікальність нашої освітньої програми у тому, що студенти мають можливість опанувати практичний біржовий Інтернет-трейдинг і навчитись формувати хеджові та спекулятивні стратегії за допомогою використання інструментарію таких міжнародних бірж, як: CME Group, Nyse, Euronext тощо. Навчальну і виробничу практику бакалаври проходять у великих аграрних компаніях, інвестиційних, аналітичних групах, на біржах та у брокерських конторах. До проведення практичних занять та вебінарів систематично залучаються провідні вітчизняні та міжнародні фахівці-практики. Бакалаври спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» мають можливість продовжити навчання на другому (магістерському) та третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти в НУБіП України за цією ж спеціальністю.
     Наприкінці зустрічі гості отримали вичерпні відповіді на всі запитання та були запрошені на наступні Дні відкритих дверей в НУБіП України.
Бажаємо усім міцного здоров’я та мирного неба!
     Чекаємо майбутніх абітурієнтів у лавах студентів НУБіП України!


Валентина Яворська, Ольга Томашевська,
доценти кафедри організації
підприємництва та біржової діяльності

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook