Відкрите лекційне заняття к.т.н., доцента кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Олександра Семеновського з навчальної дисципліни «Матеріалознавство і технологія конструкційних матеріалів»

23 лютого 2022 року

 

23 лютого 2022 року кандидатом технічних наук, доцентом кафедри технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства Семеновським Олександром Євгеновичем було проведено відкрите лекційне заняття у online форматі з навчальної дисципліни «Матеріалознавство і технологія конструкційних матеріалів» та тему «Металургія сталі та сплавів кольорових металів» для студентів 1 курсу спеціальності 208  «Агроінженерія».
 
 
Згідно плану лекційного заняття було розглянуто методи отримання сталі. Лектором розкрито процеси, які відбуваються при отриманні сталі. Представлені різні методи отримання кольорових металів (міді, алюмінію, титану) та їх сплавів. Розглянуті основні сучасні металургійні процеси при отриманні кольорових металів, їх маркування. А також основні фізико-механічні властивості розглянутих сплавів і галузі їх застосування.


Теоретичний матеріал, новітні прийоми подачі матеріалу дали змогу лектору підтримувати постійну увагу студентів до теми заняття протягом пари. Було застосовано поєднання елементів попереднього матеріалу з мультимедійною презентацією, що дало можливість глибоко розкрити тему лекції.
 
 
Лекція викликала жвавий інтерес, студенти мали змогу отримати відповіді на всі питання. В анкетах оцінювання якості проведення лекційного заняття викладачі та студенти високо оцінили рівень прочитаної лекції, а саме актуальність теми та розглянутих питань, наповненість лекції, вміння лектора зацікавити та активізувати роботу студентів протягом заняття.
 
 
Геннадій Похиленко,
старший викладач кафедри 
технології конструкційних матеріалів і матеріалознавства

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook