ОНЛАЙН-ВЕБІНАР ЩОДО МОЖЛИВОСТІ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ КАФЕДРИ ЛІСОВОГО І САДОВО-ПАРКОВОГО ГОСПОДАРСТВА ТА ПЕРПЕКТИВ УДОСКОНАЛЕННЯ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ

16 лютого 2022 року

IMG 4216     9 лютого 2022 року гарант освітньої програми «Лісове господарство», завідувач кафедри лісового і садово-паркового господарства, доцент Василь Кузьович та НПП кафедри провели онлайн-вебінар зі студентами спеціальностей «Лісове господарство» та «Садово-паркове господарство» щодо можливості кар’єрного шляху та траєкторії працевлаштування майбутніх випускників.  

    У своєму виступі Василь Степанович привітав студентів  та розповів присутнім про свій життєвий шлях від студента Кременецького  лісотехнічного технікуму  до посади голови Державного агентства лісових ресурсів України. Він ознайомив  студентів зі структурою та видами діяльності лісогосподарських підприємств, особливостями лісовідновлення і лісорозведення у різних лісорослинних зонах України, актуальністю захисту лісів від пожеж , особливостями електронного обліку деревини, сертифікацією лісогосподарських підприємств тощо. Також у ході вебінару  студентами піднімались питання щодо актуальних проблем лісогосподарської галузі   України.

IMG 4214     Гарант програми Василь Кузьович зауважив, що теоретичні знання завжди повинні бути підкріплені практичними навичками і вміннями та наголосив, що випускники бакалаврату матимуть можливість працевлаштуватись у лісогосподарських підприємствах Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської та інших областей. НПП випускової кафедри  постійно співпрацюють з керівниками управлінських структур галузі, партнерами та потенційними роботодавцями Тернопільської та прилягаючих областей, вивчаючи ринок праці за спеціальністю 205 – Лісове господарство. Також випускники можуть працювати в мисливських господарствах, деревообробних підприємствах, декоративних розсадниках, підприємствах з ландшафтного дизайну, установах природно-заповідного фонду, відділах та лабораторіях підприємств, що займаються селекційно-генетичними дослідженнями та розсадництвом, комунальних підприємствах рекреаційної галузі (садово-паркові господарства); секторі розвитку екологічного туризму (зелені садиби, екотуризм, лісовий туризм та ін.).

    Особливо актуальною стає потреба у таких фахівцях, коли в Україні у рамках президентської ініціативи прийнято рішення про створення за 10 років 1 млн га нових лісів та висаджування 1 млрд. молодих дерев у найближчі 3 роки. На збільшення площі лісів у країні націлений, запропонований Міндовкіллям у 2021 році, проєкт державної стратегії з управління лісами України до 2035 року.

2    У ході вебінару Василь Степанович також провів бесіду зі здобувачами з метою розуміння гарантом їх позиції щодо подальших можливостей удосконалення освітніх програм. У ході спілкування Василь Степанович мав нагоду почути пропозиції студентів щодо їх розуміння подальших шляхів покращення освітніх програм 205 «Лісове господарство» та 206 «Садово-паркове господарство». Ці пропозиції були зафіксовані та передані для подальшого розгляду на засіданні кафедри з метою їх урахування у ході розробки проєкту освітніх програм.

    Онлайн-вебінар відбувся в цікавій та приємній атмосфері спілкування. Учасники  мали можливість подискутувати і висловити свої пропозиції стосовно висвітлених питань.

Інформацію підготувала ст. викл. кафедри лісового і
садово-паркового господарства Тиманська О.Б.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook