Про головне – про здоров’я студентів

10 лютого 2022 року
     Відбувся діалог між адміністрацією університету та студентським активом, мета якого полягала в інформаційній підтримці здобувачів щодо питань вакцинації від COVID-19.

     Чималий інформаційний шум у ЗМІ навколо питань вакцинації здобувачів від COVID-19 викликає жваве обговорення серед учасників освітнього процесу. Природньо, що за таких умов виникає об’єктивна необхідність у коментарях перших осіб університету, спростуванні фейків та наданні рекомендацій.
     Так, 9 лютого за ініціативи проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші та голови Студентської організації НУБіП України Марини Когут відбулася зустріч з активом студентського самоврядування факультетів/інститутів та гуртожитків університету. Говорили про головне – про здоров’я студентів у період пандемії, спричиненої коронавірусною хворобою SARS-CoV-2.

     Діалог почав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, який розповів про кращі практики діяльності очолюваного ним Оперативного штабу НУБіП України з профілактики захворювань на коронавірус та упередження їх розповсюдження в частині організації вакцинації та ефективності цього процесу. Сергій Миколайович особливу увагу приділив аналізу нормативно-правових актів щодо імунопрофілактики від COVID-19 Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки, прокоментувавши кожен із документів, не залишаючи місця подвійному трактуванню документів. Сергій Кваша закликав студентський актив зокрема та здобувачів університету загалом з розумінням ставитися до рекомендацій щодо вакцинування від COVID-19, оскільки така практика – запорука формування колективного імунітету і щонайшвидшого повернення до повноцінного очного навчання, дозвілля.

 

     Про етапи організації вакцинації в університеті, статистику та відповідальність за процес говорив директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський. Геннадій Миколайович прокоментував статистику вакцинації здобувачів на факультетах та інститутах закладу, надав повну інформацію про переваги і можливості вакцинації від COVID-19 саме в університеті, апелювавши до високого відсотку безпечності цього процесу.

  

 

     Сергій Стецюк – директор студмістечка НУБіП України прокоментував ситуацію зі станом вакцинації студентів-мешканців гуртожитків, поділився інформацією щодо санітарно-епідемічного стану гуртожитків та їх готовністю, за необхідності, забезпечити усіма необхідним ресурсами осіб при виявленні у них позитивних результатів тестувань на COVID-19, запевнивши, що станом на 9 лютого ситуація у студмістечку повністю контрольована.
     Учасники дискусії відповіли на усі питання студентського активу, розвіявши різноманітні фейки та міфи, надали коментарі та рекомендації студентам щодо вакцинації, наголосили на важливості відкритого діалогу та цінності думки здобувачів.

     Насамкінець Сергій Кваша провів невелику інтелектуальну гру для студентського активу, що особливо потішило присутніх. Кращі серед рівних (Олександра Калініченко (ФЗВ), Олександр Вертелецький (ФЗВ) та Дмитро Жила (ННІ ЕАіЕ)) отримали цінні подарунки від ректорату: термокружку, бейсболку, календар, гербові значки університету.

Сергій Михнюк,
начальник відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook