Підготовка аспірантів, молодих перспективних фахівців, кафедрою генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

31 січня 2022 року

 

   Селекція – дивовижна спеціальність, яка поєднує в собі не лише практичні знання і навички, а й творчий хист справжнього митця.
   Кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського старанно прищеплює студентам любов до свого напрямку. Багато з них вже очолюють перспективні напрямки в селекції та насінництві. А наразі двоє випускників вирішили зробити власний вклад в розвиток селекції і вже здобувають науковий ступінь PhD.
  Доцент кафедри Віталій Жемойда готує селекціонера, який працює над покращенням біохімічного складу зерна кукурудзи, Романа Спряжку. Роман вже підходить до фінішної прямої - захисту дисертації. Не втрачає часу і звертає особливу увагу на сучасні методи досліджень.
   Роман успішно веде педагогічну діяльність, зокрема, проводить цікаві практичні заняття з дисципліни селекція та насінництво. Ділиться досвідом з магістрами кафедри, а також проводить активні дискусії зі студентами на проблемні теми. Постійно слідкує за новинками в сфері селекції та насінництва кукурудзи, тому не рідко його можна зустріти на виставках, конференціях, семінарах, зустрічах виробників.
   Також він приймає активну участь у студентському житті університету, оскільки є наставником академічної групи.
   Професор кафедри Ганна Ковалишина готує молодого науковця, селекціонера, що займається ідентифікацією і створенням генетичного матеріалу пшениці м’якої з підвищеною адаптивною здатністю, Ірину Шпакович. На першому році навчання вона вже заклала цікаві лабораторні і польові досліди за сучасними методиками.

 

   Ірина також долучається до проведення практичних занять. З радістю ділиться зі студентами практичними знаннями, що здобула за період навчання та роботи у виробництві.

   Постійно слідкує за новинами в сферах селекції, насінництва та агромії в цілому. Бере участь у різноманітних конференціях, відвідує виставки, спілкується з виробниками та технологами.

 

Ірина Шпакович,
Асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook