Увага! Інформація щодо організації вакцинації бустерною дозою викладачів, співробітників і студентів 1 лютого 2022 року!

31 січня 2022 року
     Шановні викладачі, студенти і співробітники університету, запрошуємо Вас на бустерну дозу вакцинації!
 
     Нагадаємо, що бустерною дозою від COVID-19 вважається доза, яку вводять як ревакцинацію вже після повного курсу щеплень, щоб посилити ефективність вакцинації, яка з часом знижується. Бажаний період введення від 6 до 9 місяців із дати отримання другого щеплення від COVID-19.
    Багато країн ЄС вже починають запроваджувати вимогу мати бустерну дозу для в'їзду іноземців як альтернатива здачі тесту. Європейський Союз також планує запровадити таку обов'язкову вимогу для в'їзду іноземців – отримати бустерну дозу у проміжок від 6 до 9 місяців від другої дози.
 
   Місце проведення вакцинації: читальна зала гуртожитку №11 студентського містечка (вул. Генерала Родімцева, 7 б). 

     Для перегляду списків натиснути тут:  

Графік та списки контингенту викладачів, співробітників та студентів,
які вакцинуються 1 лютого 2022 року

 
     Запрошуємо викладачів, співробітників та студентів зазначених в списку і графіку на щеплення від Covid-19,
у визначений час з 10-00 до 16-00!
 
     В університеті оперативним штабом по протидії пандемії Covid-19 продовжується бустерна вакцинація науково-педагогічних працівників, співробітників та студентів у відповідь на пандемію в Україні у 2021-2022 роках, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України № 213 від 09.02.2021 року.
    За дорученням ректорату адміністрацією КНП "Консультативно-діагностичний центр" Голосіївського р-ну м. Києва у співпраці з оперативним штабом університету розроблено і затверджено дорожню карту вакцинування науково-педагогічних працівників, співробітників та студентів університету.
     Наразі адміністрація КНП "Консультативно-діагностичний центр" Голосіївського р-ну м. Києва відповідно до Дорожньої карти з впровадження вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, надала необхідну кількість доз препарату Pfizer-BioNTech, тому ми продовжуємо імунізацію викладачів, працівників та студентів інститутів та факультетів, які виявили особисте бажання щепитися.
 
ПОРЯДОК ВАКЦИНАЦІЇ (АЛГОРИТМ)
 
     Оперативним штабом сформовано коло відповідальних осіб за організацію і проведення вакцинування:
  • списки бажаючих пройти вакцинацію НПП, співробітників та студентів формують керівники структурних підрозділів університету. Подаються списки в оперативний штаб для узагальнення і розподілу згідно графіку; 
  • узагальнені і сформовані списки бажаючих пройти щеплення викладачів, працівників та студентів надсилаються відповідальними за вакцинацію (інститутами і факультетами, службами проректорів) не пізніше ніж за дві доби на електронну пошту: [email protected] та [email protected].
     Погодження списків співробітників здійснюється головою оперативного штабу, проректором з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергієм Квашою; проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадимом Ткачуком; головою профспілкової організації співробітників університету Ростиславом Тарасенком; головою первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Олексієм Мельником.
 
    Розподіл обов`язків між членами оперативного штабу: 
  1. Організація доставки лікарів з поліклініки до місця вакцинації, підготовка і розміщення списків та графіку проведення бустерної вакцинації викладачів та співробітників на сайті університету, супровід пільгових категорій співробітників – Геннадій Ржевський.
  2. Обладнання і забезпечення необхідним інвентарем та меблями приміщення, антисептичними засобами, питною водою для проведення щеплення – Сергій Стецюк.
  3. Реєстрація на вакцинування співробітників та студентів згідно визначених списків, аналіз списків осіб, які пройшли щеплення і які з певних причин не пройшли, але бажають в подальшому його пройти, підготовка і подача аналітичних даних за результатами вакцинації в оперативний штаб, надання психологічної допомоги і консультування співробітників під час вакцинації – провідні фахівці відділу виховної роботи і студентських справ Ірина Курінна, Каріна Арзуманян.
  4. Супровід пільгових категорій співробітників, розгляд скарг і побажань співробітників під час вакцинування – начальник відділу соціальної роботи Віктор Потебня.

Інформація
Термін чинності “зелених” COVID-сертифікатів в Дії, що підтверджують вакцинацію від коронавірусної хвороби, скорочено з 365 до 270 днів. Відповідні зміни були внесені сьогодні до постанови КМУ №677 від 29 червня 2021 р.
Новий термін дії цифрового сертифіката змінюється для усіх трьох типів документа: внутрішнього, іноземного та міжнародного. Їхня чинність становитиме 9 місяців і рахуватиметься від моменту отримання людиною другої дози щеплення. Окрім того, цією постановою Уряд затвердив клінічні підстави для формування сертифіката на підставі отримання бустерної дози вакцини від COVID-19. Зокрема, цифровий документ можна буде сформувати після отримання вакцини, що відповідає затвердженим схемам введення бустерної дози.
При цьому важливо дотримуватись рекомендованого періоду введення бустеру – він має найвищу ефективність у період введення від 180 до 270 днів після отримання основного щеплення. Якщо ж ви пропустили введення бустеру у вказані терміни – треба намагатися зробити його якомога швидше для коректної генерації сертифіката.
Можливість сформувати COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з'явиться у застосунку Дія наприкінці січня.

Зауважимо, для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною раніше була щеплена людина.
Щоб отримати новий цифровий документ, достатньо надіслати запит на порталі чи у застосунку «Дія» не раніше останніх чисел січня, звісно, вже після самого щеплення. Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються COVID-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації. Єдиною відмінністю є термін дії нового документа — він буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19.
Слід зауважити, що, крім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Медичний документ видається за місцем щеплення чи у сімейного лікаря та у ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19.

 

 

Оперативний штаб університету 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook