Готуємо офіцерів запасу із залученням практиків підрозділу територіальної оборони

22 січня 2022 року
     У голосіївському лісі, на теренах Національного університету біоресурсів і природокористування України, найкращий підрозділ бригади територіальної оброни міста Києва – 130-й батальйон тероборони провів показові заняття. До них були залучені і студенти, які навчаються на кафедрі військової підготовки НУБіП за програмою підготовки офіцерів запасу, і проходять зараз курс первинного військово-професійного вишколу і тактичної медицини.

     Ми підтримуємо з 130-м батальйоном постійний контакт, і на сьогодні напрацювали потрібні зв’язки, зокрема щодо залучення до занять спеціалістів-інструкторів цього підрозділу, розповідає завідувач кафедри Анатолій Есаулов.
     І підготовка бійці батальйону, і навчання наших студентів мають одне завдання: надати майбутнім офіцерам первинні навички, необхідні солдату для дій у бою.

 

     До речі, до складу батальйону може потрапити будь-який бажаючий, і зараз у ньому вже проходять бойовий вишкіл кілька наших студентів. Один з них – третьокурсник факультету тваринництва та водних біоресурсів на позивний Шок – у його складі вже майже півроку. Він старшина однієї зі студентських рот кафедри військової підготовки і вже як інструктор – розвідник-кулеметник залучений до тренувань наших студентів.

     Свою рідну землю треба вміти захищати, і саме цьому ми зараз і навчаємо, і навчаємось, говорить він.

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook