Вчена рада ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розглянула питання підвищення якості освітнього процесу з фундаментальних дисциплін, планування науково-інноваційної та профорієнтаційної діяльності

20 січня 2022 року

    Відповідно до плану засідань відбулась січнева вчена рада ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. На порядку денному – продовження розглядів пріоритетних завдань розвитку кафедр.
   Цього разу свої пріоритети презентували завідувачі кафедр вищої та прикладної математики Ніна Батечко та фізики Володимир Бойко. Коло проблем, яких торкались доповідачі, стосувались виконання Плану діяльності ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на 2021-2025 роки в частині підвищення якості освітнього процесу з фундаментальних дисциплін.

     Серед інших питань порядку денного - формування госпрозрахункових тем науково-інноваційної діяльності інституту у 2022 р., затвердження плану наукових заходів поточного року.
    Особливу увагу вчена рада приділила плануванню профорієнтаційної роботи на І півріччя 2022 року.
    Відкрив засідання голова вченої ради, директор інституту Віктор Каплун.

    Після погодження порядку денного та затвердження регламенту, слово тримали Ніна Батечко та Володимир Бойко.

   Доповідачі озвучили важливі завдання розвитку кафедр: посилення кадрового потенціалу, адаптація робочих навчальних програм з математики та фізики до змісту професійно-орієнтованих дисциплін, створення міжкафедральної лабораторії прикладного комп’ютерного математичного моделювання електрофізичних явищ і ін.

    Завідувач кафедри фізики звернув увагу вченої ради на високу завантаженість науково-педагогічних працівників кафедри та потребу додаткового приладового оснащення навчальних лабораторій.

    Заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Микола Заблодський провів аналіз виконання плану госпдоговірних надходжень у минулому році та представив тематичний план науково-інноваційної діяльності інституту у 2022 році.

      Далі директор інституту Віктор Каплун презентував для затвердження погоджений з кафедрами План профорієнтаційної роботи інституту на І півріччя 2022 року.
     Заплановано проведення профорієнтаційних заходів у 17 коледжах та декількох десятках загальноосвітніх шкіл міста Києва, Київської, Житомирської, Сумської, Чернігівської, Закарпатської областей.
   Вже традиційно для інституту стає проведення спільних днів відкритих дверей з підприємствами-партнерами: ПАТ «Черкасиобленерго», ДТЕК, Асоціацією теплиць України, ДП «Вайллант Група Україна», ТОВ «Вентс», ДП «Герц Україна», KERNEL, ТОВ «Теплоконструктор», ТОВ «Крігер» та ін.

    Вчена рада ухвалила рішення щодо створення електронної бази даних вступників загальноосвітніх закладів і базових закладів освіти І-ІІ рівнів акредитації для профорієнтаційної діяльності інституту та забезпечення її поточного технічного супроводу.

    У тижневий термін на засіданнях кафедр повинні бути затверджені індивідуальні плани профорієнтаційної роботи кожного науково-педагогічного працівника.

    Члени вченої ради схвально відгукнулись на пропозиції щодо залучення наставників академічних груп до формування комунікаційного середовища із старшокласниками загальноосвітніх закладів та випускниками закладів освіти І-ІІ рівнів акредитації області, активу студентського самоврядування, старост та студентів, які підтримують солідарну корпоративну відповідальність за успішність вступної кампанії інституту.

Тетяна Книжка,
секретар вченої ради ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook