Педагогічний семінар на тему: «Створення сучасного електронного посібника. Інфографіка»

15 грудня 2021 року

15 грудня 2021 року у ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» було проведено педагогічний семінар на тему: «Створення сучасного електронного посібника. Інфографіка».

На семінарі особливу увагу було приділено методиці створення електронного посібника. Електронна книга як формат поширення інформації поступово витісняє з ринку традиційні «паперові» варіанти – і це цілком виправдано. Різноманіття гаджетів робить вивчення необхідних матеріалів доступним, незалежно від місця і часу їх прочитання, а об'єми електронних навчальних посібників і корисних книг в електронному форматі, без сумніву, компактніше.

Семінар відкрила Тетяна Мірча, методист коледжу, та ознайомила учасників із порядком денним і його цілями, довела до відома присутніх інформацію, що навчальні комп'ютерні програми і електронні посібники дають можливість кожному студенту незалежно від рівня його підготовки брати активну участь у навчальному процесі.

Було заслухано доповідь Наталії Даль на тему: «Створення електронного посібника засобами TurboSite», викладачки математики, яка проаналізувала основні проблемні питання, пов'язані зі створення електронного посібника засобами TurboSite. Закцентував увагу, що ця програма одна із кращих, на її погляд, для створення онлайн-посібника, бо вона має певні переваги: проста для засвоєння, безоплатна, надає можливість додавати фото- та відеоматеріали, робити гіперпосилання та створювати текст. Ознайомила присутніх з інтерфейсом програми та надала методичні рекомендації щодо створення навчального посібника засобами цієї програми.

Олександра Дулова, голова циклової комісії фундаментальних дисциплін та комп’ютерних технологій, виступила з доповіддю на тему: «Інфографіка: поняття, використання, корисні поради». Вона повідомила, що інфографіка передає інформацію лаконічно та стисло, але за умови, коли вона добре спроєктована. А застосовувати її, інфографіку, можна для навчання, для ілюстрації журналістського матеріалу, у статистичному звіті тощо. Запропонувала використовувати при необхідності найпоширеніші сайти для роботи з інфографікою та розповіла про їхню структуру, порядок виконання практичних завдань.

Заслухали доповідь Олександра Ясінського, викладача фахових дисциплін, на тему: «Сервіси створення електронних посібників. Корисні інструменти Moodle». Він поділився власним досвідом роботи на навчальній платформі, що призначена для об'єднання педагогів, адміністраторів і студентів в одну надійну, безпечну та інтегровану систему для створення персоналізованого навчального середовища – Moodle. Також ознайомив присутніх із хмарним презентаційним програмним забезпеченням – Prezi. Розказав про переваги та зручність при використанні.

Тож на сьогоднішній день з'являється велика кількість програм і онлайн-сервісів для створення електронних книг, а також для їх читання. За допомогою цих сервісів є можливість не лише створювати, читати електронні книги, але й опубліковувати на сайтах.

Тетяна Мірча,

методист коледжу


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook