Вітаємо Валерію Мустафіну - студентку 1 курсу юридичного факультету із встановленням рекорду України і Європи з класичного пауерліфтингу

7 грудня 2021 року

 

 З 3 по 12 грудня 2021 року в місті Västerås (Швеція) проходить чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу серед дорослих, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат (ІІ ранг). Першими 3 грудня розпочали змагання наймолодші учасники чемпіонату – юнаки і дівчата віком 14-18 років.

     Перше місце у змаганнях серед дівчат у ваговій категорії до 47 кг зайняла Валерія Мустафіна – студентка юридичного факультету (1 курс, 3 група), встановивши рекорд України і Європи у вправі станова тяга 140 кг, Валерія завоювала ще 3 медалі в окремих вправах.

     У класичному пауерліфтингу спортсмени змагаються у трьох вправах і визначають першість за сумою цих трьох вправ. Результати Валерії: присідання зі штангою – 82,5 кг – 2 місце (це майже вдвічі більше за її власну вагу), жим штанги лежачи – 57,5 кг – 1 місце, станова тяга – 140 кг – 1 місце, що є новим рекордом України і Європи для дівчат!

     Шлях до найбільшого успіху в спортивному житті Валерії досить довгий – три з половиною роки тренувань в Бориспільській ДЮСШ під керівництвом тренера Юрія ЛиковаВалерія кандидат у майстри спорту України з пауерліфтингу, включена до складу юнацької збірної команди України 2021 року, має багато нагород на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.
     Показаний Валерією результат на чемпіонаті Європи відповідає вимогам до присвоєння спортивного звання «Майстер спорту України з пауерліфтингу».

Щиро вітаємо спортсменку з високим досягненням, бажаємо нових успіхів у спорті і так само успішно здати першу в її навчанні сесію!


В’ячеслав Пархоменко,
заступник завідувача кафедри
фізичного виховання зі спортивної роботи
 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook